Ett av Sveriges mest folkkära öl blir alkoholfritt. Drygt 60 år efter att den första Pripps Blå-burken lättade ankar, lanseras nu Pripps Blå 0,0% – en ljus lager full av smak, men fri från alkohol. Dessutom har designen förnyats för att förtydliga kärnan i Pripps Blås stolta historia.

För många är Pripps Blå för alltid förknippad med svensk sommar och skärgård och sällan har en färg spelat en så stor roll för ett varumärke. Det hela började som ett smeknamn, ölet hette från början Pripps Export, vilket berodde på att starköl under en period hade varit förbjudet att sälja i Sverige. Men den intensivt blå färgen gjorde att ölet i folkmun snabbt kom att kallas för Pripps Blå. Först i mitten av 70-talet, drygt femton år efter lanseringen av Pripps Export, lanserades ett mellanöl under namnet Pripps Blå. I samband med det utvecklades även designen och burkarna har sedan dess prytts av det klassiska skeppet.

Nu är det dags för nästa milstolpe i Pripps Blås stolta historia när Pripps Blå 0,0% seglar upp på butikshyllorna. Intresset för alkoholfri öl har ökat kraftigt de senaste åren och förra året passerades 20-miljonerlitersvallen. Med lanseringen av Pripps Blå 0,0% får den växande kategorin ett nytillskott från ett av Sveriges populäraste ölvarumärken.

– Vår bryggmästare har tagit fram ett välbalanserat och uppfriskande lageröl. Frisk smak med lätt bitterhet i avslutningen. Inte för beskt och inte för sött. Precis som en Pripps Blå ska vara. Att vi kan lansera 0,0:an med ny design är som en perfekt bris en sommardag. Bara att hissa spinnakern och njuta, säger Johan Kikas Marknadschef alkoholfritt

Pripps Blå 0,0% är dessutom först ut i Pripps Blå-familjen med en uppdaterad design som är skapad för att modernisera och förtydliga kärnan i Pripps Blås stolta historia. Designelementen som lyfts fram är den blå färgen, som står för sommaren och de blå stunderna, skeppet, som symboliserar frihetskänslan samt ordbilden med kronan på toppen som karakteriserar Pripps Blå.

Pripps Blå 0,0% anländer till butikerna i slutet av januari och säljs på 33-centilers burk i 6-pack. Ölet passar perfekt till mat, inte minst till vardagsmåltiderna eller tillsammans med sommarsillen ute på sjön.