Clary Holtendal blir ny Kvalitetsutvecklare på Kronans Apotek. Hon kommer även att, via Apoteksföreningen, arbeta med samordningen av Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020.

Kronans Apotek välkomnar idag Clary Holtendal som ny Kvalitetsutvecklare. Henne uppdrag är att arbeta övergripande och långsiktigt med kvalitetsfrågor samt operativt med ansvarsuppgifter inom företagets kvalitetssystem. Rollen innebär att även att driva och utveckla kvalitetsarbetet samt stödja verksamhets- och regioncheferna i deras kvalitetsarbete.

Clary Hotendal kommer även att arbeta med frågor som rör den kommande Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020. Detta uppdrag går via Apoteksföreningen där Kronans Apoteks Vd, Anders Torell, är ordförande. 

– Kronans Apotek befinner sig i en spännande utveckling och jag ser fram emot att få bidra och vara en del av den. Kombinationen kvalitetsutvecklare och projektledare för Nationella läkemedelslistan ger en god grund för att representera apoteksverksamheten i det viktiga arbetet att förbereda inför implementering av listan på apoteken, säger Clary Holtendal

Clary Holtental kommer senast från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket men har förutom det haft många olika roller inom apoteksverksamheten såsom apotekschef, läkemedelsansvarig farmaceut och har även stor erfarenhet från arbete i driften. Hon har även arbetat inom läkemedelsindustrin i över sju år. Hon tillträder sin nya tjänst på Kronans Apotek idag, 26 aug.