Hur ser våra matvanor ut om 5, 10 eller 20 år? Har vår livsstil förändrats? Med siktet mot framtiden etablerades 2018 Paulig Incubator (PINC), ett växthus för investeringar i entreprenörer inom och runt framtidens mat. Nu är PINC nominerat till det prestigefyllda Livsmedelspriset, som delas ut under Livsmedelsdagarna den 12 september.

PINC har en spännande uppgift: att hjälpa det anrika livsmedelsföretaget Paulig, ägare av varumärkena Santa Maria, Risenta, Paulig och Gold&Green, ta sig in i framtiden. Med placering i A House, ett center för kreativitet och innovation mitt i hjärtat av Stockholm, skall PINC fungera som en tillväxtmotor till startups, både genom kapital men också genom att använda sig av Pauligs nätverk och styrkor: smak, konsumentinsikter, varumärken samt distribution och försäljning.

Läs också: Pauligs Henrik Samuelson nominerad till ”Årets syftesdrivna ledare”

Med motiveringen att Paulig ”visar på ett starkt driv för att öka innovationskraften både i branschen, och i egna bolaget, genom initieringen av den egna inkubatorn PINC” är nu inkubatorn en av de nominerade till Livsmedelspriset.

Läs också: Följande är nominerade till ”Livsmedelspriset 2019”

Marika King har sedan starten lett PINC och är glatt överraskad över nomineringen:

– Vi älskar att jobba med entreprenörer med en stark vision om smak, hälsa och hållbarhet. Om vi kan hjälpa dem att växa hjälper vi inte bara oss själva och planeten, utan det kan även bli ett fint komplement till Pauligs varumärken om det känns bra för båda på lång sikt. Det märker vi att entreprenörer uppskattar, säger Marika King.

Vinnaren av Livsmedelspriset offentliggörs den 12 september.

Om Livsmedelspriset

Livsmedelspriset delas ut av Livsmedelsföreningen till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för, att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.