Naturligt och mineralrikt, vackert rosa och med mild sälta. Himalayasalt är en sann njutning för både öga och smaklökar. Nu lanserar Falksalt en ny version av det populära saltet. Flingsalt Himalaya är tunna, krispiga flingor i rosaskimrande toner.

Saltnörd eller inte, Himalayasalt är saltet som många pratar om just nu. En anledning är den karaktäristiska färgen, men också kanske den milda smaken och det faktum att det rosa saltet är ovanligt rikt på mineraler?

– Vi älskar salt och försöker alltid hitta nya produkter som ger mer variation i köket. Varje medlem i Falksalts familj har sin egen karaktär och personlighet. När en nyhet lanseras är det viktigt att den kompletterar vårt befintliga sortiment och bidrar med något nytt, förklarar Anna Ung, Product Manager på Falksalt.

– Himalayasaltets kristaller sägs vara världens vackraste. Saltet bryts ur över 200 miljoner år gamla saltdepåer i berggrunden djupt under marken i omgivningarna kring Himalayabergen. Den rosa färgen kommer från den naturliga sammansättningen av mineraler och spårämnen hos bergsaltet i just denna region, säger Anna Ung.

Flingsalt Himalaya är ett salt som gör sig bäst när det får synas. Den milda och aromatiska sältan gör att en nypa räcker för att lyfta och förstärka andra smaker i det du äter. Toppa middagen med lite färg och sälta eller pynta desserter och efterrätter.

– Vi är vana att se flingsalt av havssalt, men flingor av bergsalt är desto ovanligare. Dessutom skapar saltets rosa färg en produkt som är vacker för ögat, medan de krispiga flingorna förhöjer smaken. Med Flingsalt Himalaya vill vi förena det bästa av flera världar, säger Anna Ung.

– En personlig favoritkombination är att smula en nypa rosa flingsalt Himalaya på vaniljglass, säger Anna Ung.

Flingsalt Himalaya kommer i en kartong om 250 gram och kostar ca 35-39 kronor. Produkten kommer bland annat att säljas hos ICA, Coop och CityGross. Flingsalt Himalaya finns i butik från vecka 34, 2019.