Förra årets stora grilltrend, färskkorv, är här för att stanna. åtminstone om man lyssnar på tapasexperten PAUL och THOM. Här hittar du den kryddiga Chorizo Atado. Med sin mustiga smak är den spanska färskkorven en självklar favorit till grillen, säger Ulf Julin, kvalitetsansvarig på PAUL och THOM. – Det är väldigt roligt att allt fler svenskar får upp ögonen för färskkorv, den passar perfekt på grillen, säger Ulf Julin.

PaulochThom_grillen

Sommaren är på gång och många har redan tagit ut grillen från vinterförrådet. Tapasexperten PAUL och THOM tipsar alla som är redo för en kryddig smakupplevelse om sin spanska Chorizo Atado. Den populära färskkorven innehåller hela 96 procent kött och får sin röda färg från den kraftfulla paprikakryddan. Eftersom korven inte är värmebehandlad, det vill säga varken rökt eller kokt i förväg, behöver den grillas lite längre än förtillagad korvar.

– Den behöver några extra minuter på grillen, men i gengäld får man den fantastiska smaken som färskheten för med sig. Tänk på att vara aktiv vid grillen. När korven spricker droppar paprikasaften ner och elden kan flamma upp, så en sprayflaska med vatten är bra att ha till hands. Låt korven få en fin grillyta, flytta sedan över korven och låt den grillas färdig på indirekt värme, säger Ulf Julin.

Kan tillagas på flera sätt
PAUL och THOM importerar sin Chorizo från den spanska Sant Dalmai. Producenten ligger i framkant med sin moderna teknik, höga kvalitet och miljömedvetenhet. Chorizo Atado tillverkas enligt gammal spansk tradition och har sitt ursprung i Girona, Katalonien. Atado betyder sammanbunden på spanska och syftar till hur korven är bunden med ett och samma snöre. PAUL och THOMs Chorizo Atado kan med fördel avnjutas på en grilltallrik tillsammans med grönsaker, stekt eller grillad potatis och ostfyllda pepperballs.

– Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Med sin mustiga och kraftfulla smak passar den lika bra till grillen som i grytor eller på tapasmenyn, och passar även som ett fantastiskt komplement i en Paella, avslutar Ulf Julin.