På fredag rullar 80 food trucks och matvagnar in i Kungsträdgården när matfestivalen Sthlm Street Food arrangeras för tredje gången. Det blir två heldagar med massor av spännande Food trucks från hela landet med smaker från hela världen. På fredagen klockan 13.00 presenteras vinnaren i Food Truck-SM på stora scenen.

Läs också: Sthlm Street Food och Food Truck-SM intar Kungsträdgården

Food Truck-SM
Klockan 9.00 på fredagen drar den prestigefulla tävlingen Food Truck-SM igång. I år är det rekord i antal tävlande – hela 47 Food Trucks från hela Sverige kommer att delta. Ny juryordförande är kockprofilen Malin Söderström som till vardags driver Moderna Museets restaurang. Klockan 13.00 presenteras vinnaren på stora scenen. Obs! Ny tid.

Sweet Food Awards 
I år kommer även Sveriges smarrigaste Sweet Food att koras i den nya tävlingen Sweet Food Awards. Vinner gör den som serverar den godaste street food-desserten – en efterrätt, fika eller snacks som äts stående på gatan. Vinnaren presenteras klockan 13.00 på stora scenen på fredagen.

Sthlm Street Food är öppen för alla och lockade förra året över 10 000 besökare på en enda dag. Alla deltagare i både Food Truck-SM och Sweet Food Awards kommer att finnas på plats både på fredagen och lördagen för att servera mat och desserter i toppklass. Stora scenen kommer att bjuda på underhållning i form av Dj Ulmox med vänner, Zumba med JWow Twins och några av Sveriges skickligaste graffitimålare – GraffitiSthlm – som kommer att livemåla. Sthlm Street Food arrangeras av Stockholmsmässan.