Sverige toppar listan av flest antal singelhushåll i världen. Enligt statistiken består cirka 47 procent av de svenska hushållen av en person. Det gör singelhushållen till den enskilt vanligaste boendekategorin.

Det största sortimentet för singelhushåll på marknaden

De flesta matkassarna på marknaden är inte anpassade till denna verklighet och finns inte för en person, vilket innebär att få företag i branschen möter behovet som finns på marknaden. Det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna har sedan flera år tillbaka uppmärksammat detta och gjort en storsatsning på matkassar för en person. Nu kan företaget erbjuda marknadens största sortiment av matkassar för en person när deras populära matkassar Flexitariska Matkassen och Vegetariska Snabbkassen också lanseras i varianter för en person i v.33.

Läs också: Pescetariska Matkassen – Årstiderna satsar på en mer hållbar framtid

– Vi började med att lansera vår Vegetariska Matkasse 2016 i en anpassad variant för en person, men har sedan dess utökat vårt sortiment med hela sex alternativ för singelhushållen. Vi vill inte utesluta de som bor själva och har därför haft som fokus att erbjuda ett stort och varierande sortiment för alla som vill äta mer grönt. Alla ska kunna beställa våra matkassar med härliga grönsaker utan att det ska behöva innebära att det blir massa mat över som kan komma att kastas, säger Rachel Seow Sosa, marknads- och säljchef på Årstiderna.

I matkassarna för en person är mängden råvaror anpassade till rätter för en person genom att ingredienserna paketerats i små förpackningar och större råvaror som till exempel kål har delats i mindre delar eller förberetts innan matkassen paketerats för att minimera matsvinnet.