Köttkonsumtionen i Sverige har minskat för andra året i rad. Faktum är att vi inte ätit så lite kött i landet som vi gör nu sedan 2007. Det är en nyhet som matkasseföretaget Årstiderna ser som en god start på en mer hållbar framtid.

Redan innan sommaren 2018 valde företaget att slopa alla sina matkassar innehållandes rött kött, främst på grund av miljö- och klimataspekten. Sedan Sverige fick uppleva den varmaste sommaren i mannaminne med skogar som brann och en klimatångest som plötsligt blev ytterst verklig för många, inser allt fler att man måste göra radikala förändringar för att minska koldioxidutsläppen.

Läs också: Årstiderna vill göra Sjöbo mera grönt

Det krävs en gemensam kraft och vilja. Ett sätt att minska sin klimatpåverkan är att äta mer grönsaker och mindre kött säger experter.

Ett fullständigt sortiment med gröna matkassar

I Årstidernas sortiment finns ekologiska matkassar för alla som vill minska sin köttkonsumtion. Nu utökas sortimentet som innehåller veganska, vegetariska och flexitariska matkassar med ännu ett hållbart alternativ – Pescetariska Matkassen. Menyn består av en rätt med hållbart fångad fisk och skaldjur, kombinerat med två lakto/ovo-vegetariska rätter.

Läs också: Storsatsning på matkassar för singelhushåll

Hållbart fångad fisk i Pescetariska Matkassen

All fisk och skaldjur som finns i Pescetariska Matkassen är hållbart fångad enligt Årstidernas fiskepolicy som går ut på att följa Världsnaturfondens och Naturskyddsföreningens rekommendationer:

  • Minimera oönskad bifångst, speciellt yngel och småfisk
  • Framskaffa bästa möjliga kvalitet genom skonsam fångstbehandling
  • Hantera och distribuera fisken skonsamt i förhållande till kvalitet och miljöpåverkan
  • Fångst och förarbete sker enligt gällande lag
  • Gynna småskaligt och kustnära lokalt fiske för att minska transporterna

Nyheten Pescetariska Matkassen finns att beställa redan nu för 2-4 personer.

Läs också: Matkasse för vegetariska barnfamiljer…