Styrelsen i Svensk Glasåtervinning har utsett Magnus Andersson som ny vd. Magnus tillträder den första oktober 2019 då nuvarande vd Hans Standár går i pension. – Det känns väldigt bra att Magnus tar över och fortsätter det arbete som Hans och övriga medarbetare på företaget påbörjat.

-I dag är Sverige världsledande på återvinning av glasförpackningar med en återvinningsgrad på 93 % (att jämföra med EU28 som är 75 %). Glasåtervinning är ett paradexempel på cirkulär ekonomi och vi arbetar hela tiden med att förfina våra processer, säger Per Sandberg, styrelseordförande för Svensk Glasåtervinning.

Magnus har varit hos Svensk Glasåtervinning sedan 2013 och arbetar i dag som affärsområdeschef med huvudansvar för process, produktion, underhåll och försäljning och har en gedigen erfarenhet och kunskap om verksamheten. Han har dessförinnan haft olika ledande positioner inom Atlas Copco, Carlsberg och Autoliv. –

-Att ta över som vd efter Hans Standár ser jag som både utmanande och hedrande. Vi har en fantastisk verksamhet med kunniga medarbetare och en avancerad process där avfall blir till attraktiv råvara. Att vi kommit så långt som vi gjort i Sverige gör mig otroligt stolt och sporrar också till att bli ännu bättre. För oss är förstås målet att nå 100 % återvinningsgrad.