Under rådande omständigheter i samhället så ökar efterfrågan på att kunna beställa och hämta mat på olika sätt. Nu lanserar McDonald´s i Sverige en ny tjänst som gör det möjligt för gäster att beställa och betala genom McDonald´s app – sedan kan gästen hämta maten både utanför och på restaurangen. Lanseringen sker till att börja med på ett antal pilot-restauranger för att i början av 2021 lanseras på restauranger i hela landet. Satsningen är ett led i McDonald’s strävan att göra det goda valet enkelt för alla gäster och säkerställa bästa möjliga tillgänglighet och service.

LÄS OCKSÅ: Crispy Cheese tillbaka på McDonald´s meny

McDonald’s är Sveriges största och mest tillgängliga restaurangkedja och serverar 400 000 gäster varje dag. McDonald’s har över 200 restauranger runt om i hela landet och på många erbjuds drive-thru, generösa öppettider och hemleverans via McDelivery. Nu gör McDonald’s även det möjlighet att beställa burgare med mobiltelefonen via McDonald’s app på ett antal utvalda restauranger i Sverige, för att sedan i början av januari lansera tjänsten på alla restauranger.

LÄS OCKSÅ: Han blir McDonald’s nya VD i Sverige

– Vi vill att det skall vara smidigt att beställa goda burgare av oss, när helst det passar våra gäster. Därför gör vi det nu möjligt för våra gäster att på utvalda restauranger beställa via McDonald’s app, vilket gör upplevelsen smidigare både om du planerar att hämta upp dina burgare i drive-thru, få dem serverade vid bordet i restaurangen, eller levererade direkt till bilen vid en särskild parkeringsplats. Planen är att lansera tjänsten i hela landet under början av nästa år, säger Staffan Ekstam, marknadschef på McDonald’s Sverige.

LÄS OCKSÅ: McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Redan idag kan du beställa din burgare via appen och hämta upp den på McDonald’s Lindvreten. Under veckan tillkommer ytterligare restauranger i Stockholmsområdet såsom Hallunda, Hägernäs, Liljeholmen och S:t Eriksgatan samt McDonald’s Ulricehamn. Gästerna kan enkelt beställa sin mat på väg till restaurangen, för upphämtning i drive-thru eller inne i restaurangen. McDonald’s medarbetare kan även leverera maten till din bil på en särskild markerad parkeringsplats eller till ett specifikt bord inne på restaurangen. Maten är klar 3-5 minuter efter beställningstillfället.

– Den här tjänsten gör det ännu enklare för våra gäster att beställa på sina villkor, var och när de vill. I den situation vi nu befinner oss i, där vi ska hålla avstånd till varandra i så stor utsträckning som möjligt, vill vi på McDonald’s ändå vara nära våra gäster. Den här tjänsten skapar förutsättningar för våra kunder att fortsätta besöka oss och ta del av våra erbjudanden på ett säkrare sätt, säger Joachim Knudsen, VD på McDonald’s Sverige

För att använda tjänsten behöver du ladda ned McDonald’s app och registrera ett konto. Därefter kan du logga in för att utforska menyn och lägga en beställning som du även betalar genom appen. Du väljer själv om du vill ha maten levererad till din bil, ditt bord eller för upphämtning i drive-thru eller på restaurangen. Vid nästa beställning i appen ligger all information sparad och det krävs bara ett par klick för att färdigställa din beställning.