Vi kan idag meddela att direktbanksbetalning tjänsten Trustly inleder ett samarbete med Alibaba, en B2B-näthandelsplattform med över 10 miljoner kunder i 190 länder och regioner. Genom ett partnerskap med det globala betaltjänstföretaget Ingenico, kommer Trustly att erbjuda Alibabas europeiska kunder ytterligare ett betalsätt. Inledningsvis kommer Alibaba att lansera Trustlys direktbankbetalningtjänst på 16 europeiska marknader1.

Nätbaserade diretkbankbetalningar är ett av de snabbast växande betalsätten i Europa och förväntas gå om kredit- och bankkort i popularitet vid e-handelsköp 20242. Trustlys snabba, enkla och säkra direktbanksbetalningstjänst tillgodoser en växande efterfrågan från europeiska konsumenter att kunna göra betalningar direkt från sitt bankkonto, utan att behöva använda en kredittjänst.

Läs också: Trustly utser Louise Nylén till ny marknadschef

Även e-handlare drar nytta bland annat genom av att få betalningsbekräftelsen i realtid och genom Trustlys unika återbetalningsfunktion som reducerar kostnaderna och administrationen i samband med returer.

– Alibaba är, och kommer vara, en viktig aktör inom e-handeln framöver och vi glädjer oss åt att få leverera vår direktbanksbetalning tjänst till deras europeiska kunder. Genom Ingenico kan vi hjälpa Alibaba att erbjuda en lokalt anpassad mix av betalningsalternativ, vilket är avgörande för att konvertera nya kunder och för att öka lojalitet och nöjdhet hos redan existerande kunder, säger Oscar Berglund, vd på Trustly.

Österrike, Belgien, Estland, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien

2 Ovum, “Instant Payments and the Post-PSD2 Landscape,” 2017.