Lidl fortsätter att växa och öppnade under torsdagen butiker på Lidingö och i Växjö. Därmed har Lidl 189 butiker i Sverige och är på god väg att nå målet 200 butiker 2020. Båda butiksöppningarna lockade hundratals nyfikna kunder.

Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. Förutom dagens öppningar på Lidingö och i Växjö har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Kista Galleria och Frölunda.

Besök på Lidls första butik på Lidingö

– Vår första butik på Lidingö och vår tredje butik i Växjö är båda mycket viktiga för Lidl. Det känns enormt roligt att återigen kunna öppna två butiker på samma dag, särskilt när de varit så efterlängtade. Jag vill tacka alla medarbetare som gjort ett fantastiskt jobb som innebär att vi nu kan välkomna ännu fler kunder i olika delar av landet att ta del av vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Sebastiano Sacilotto_LIDL
Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Butikerna på Lidingö och i Växjö har försäljningsytor på cirka 1 000 kvadratmeter respektive 1 300 kvadratmeter. Båda butikerna har anpassats och byggts enligt Lidls butikskoncept med ljusa och luftiga butiker med en stor bake-off med nybakat bröd och ett fräscht frukt- och grönt-torg.

Växjö har fått sin tredje Lidl-butik

Läs också: Frölundas andra Lidl butik har öppnat

Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Butikerna får endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i samma bil.

Läs också:Lidl är just nu bäst i klassen

Lidls sortiment präglas av hållbarhet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent.