2009 slogs portarna till Urban Deli upp på Nytorget i en före detta postlokal. Med Urban Delis öppning fick Nytorget en ny restaurang, bar, saluhall och mataffär som snabbt blev mötesplatsen för både boende i området och inresta. I oktober fyller Urban Deli 10 år.

Jesper Weidlitz, grundare och idag konceptansvarig på Urban Deli.

-Idén som varit bärande hela tiden när vi öppnade Urban Deli är att det borde vara lika roligt att handla mat som att gå på krogen. Vi var några som hade erfarenheter från krogar i Stockholm och hade även drivit matföretag. Vi ville helt enkelt skapa en inkluderande och opretentiös plats där det sjuder av liv, rörelse, doftar gott och där det finns en uttalad ambition att göra matlivet enklare, godare och lyckligare, säger Jesper Weidlitz, grundare och idag konceptansvarig på Urban Deli.

Urban Deli har gått från 15 till cirka 400 anställda på 10 år. Från en enhet på Nytorget till fyra i Stockholm. 2013 startades Urban Deli Sickla med samma koncept men också ett produktionskök för att tillgodose butikerna med högkvalitativ och innovativ färdigmat. 2015 öppnades Urban Deli Sveavägen och verksamheten utökades med catering, takbar och hotell. 2018 tillkom den senaste tillökningen på Urban Deli med en salladsbar, mindre butik och numera en restaurang på Stockholms centralstation.

-Vi vet att vi har ett uppskattat koncept och är välanpassade till en tid då människor generellt sett har ont om tid och gör mer medvetna val med avseende på hälsa och hållbarhet. Vi tror att framtiden talar för oss och utvecklar ständigt vårt erbjudande genom nytänkande och innovationer inom mat och dryck, säger Jesper Weidlitz.

Dan Jacobson, vd Urban Deli.

-Vi möter företag tusentals gäster varje dag och strävar hela tiden efter att ha den goda maten i fokus. Maten ska inte bara vara god för smaklökarna utan också ha tagits fram på ett sätt som är gott för människor, djur, miljö och klimat – utan onödigt resursslöseri. Vår kombination av restaurang, butik och saluhall ger oss möjligheten att skapa vårt eget kretslopp, där råvaror kan tas om hand och förädlas vidare istället för att slängas, säger Dan Jacobson, vd Urban Deli.

Alla Urban Deli firar födelsedagen hela oktober med unika erbjudanden i butik, saluhall och restaurang med extra liv och rörelse hela månaden. I restaurangerna finns utöver a la cartemenyn en jubileumsmeny och en särskild 10-årsdrinkmeny.

Den stora höjdpunkten är den 19 oktober, den faktiska födelsedagen som firas lite extra på Urban Deli Nytorget med matservering både inne och ute och härliga upptåg från klockan 11 och hela kvällen. Alla är välkomna och bra priser både mat och dryck och härlig stämning utlovas.