Nu leder nya vägar till sund medelhavsmat. Vecka 38 landar ett unikt sortiment ” Zeta -the Perfect Snack ” med portionsförpackad, italiensk medelhavsmat från Zeta på ett hundratal Circle K-stationer runt om i landet.

–  Det är perfekt mat för alla som vill äta gott och fräscht även i farten. Tillsammans med Circle K har vi förädlat klassiker ur Medelhavsköket så att de passar som mellanmål, lättare lunch eller som snack, berättar Per Nilsson, affärsutvecklare på familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.

–  Medelhavsmaten är sedan länge väl dokumenterad i olika studier och känd som ett bra matmönster. Därför känns det extra roligt att i samarbete med Circle K, som är i framkant vad det gäller erbjudanden för folk i farten, göra den tillgänglig på en mer oväntad arena – bensinstationen, säger Per Nilsson.

Både sunt och fräscht

I nuläget finns ett tiotal produkter i konceptet ”Zeta the Perfect Snack”: tapenade, hummus, rostad paprika- och fetaostspread, som passar utmärkt med grissini eller filoncini, brödpinnar med rosmarinsmak. Sortimentet rymmer även oliver, prosciutto, salami samt två olika sorters sallader. Allt passar tillsammans och går att kombinera som man vill till mellanmål, lättare lunch eller varför inte fredagsmys.

– Vi erbjuder moderna och spännande smaker för alla som vill att maten ska vara lätt och enkel att ta med men ändå fräsch. Våra produkter från Zeta, med hjärtat i den italienska medelhavsmaten, kommer att förnya och komplettera det traditionella utbudet på Circle Ks stationer på bästa sätt. Om kunderna gillar det, kommer konceptet förmodligen att utökas med ännu mer härlig medelhavsmat, berättar Per Nilsson.

– Det är väldigt kul att Di Luca & Di Luca fått fram så fina produkter som är anpassade just för oss i servicehandeln. Vi tror verkligen att våra kunder, som oftast är på väg till något annat, eller har begränsat med tid kommer att gilla det här konceptet. Vi hoppas att fler leverantörer snappar upp detta grepp och kan erbjuda fler anpassade produkter för vårt segment”, säger Sara Rencrantz, Senior Category Manager Food på Circle K.