Blossa och PangPang Brewery skapar en sensationell smakfusion med sin senaste kreation – Glögg Sour, en suröl som förenar hallonens friskhet med Blossas traditionella glöggkryddor.

I jakten på inspiration till årets årgångsglögg begav sig Blossa tillbaka till sina rötter i Gamla Stan, Stockholm, där den allra första glöggen tappades på flaska för över ett sekel sedan. Det resulterande mästerverket, Blossa 23, är en hyllning till stadens rika bryggeritradition och bär smakerna av hallon och humle. I en tid där mikrobryggerier präglar den moderna ölkulturen, fortsätter humlen att spela en central roll och inspirerade till visionen att skapa en öl som fångar årets smaker.

Den resan ledde till Glögg Sour, en förfriskande suröl rikligt fylld med hallonsmak, Hallertauer Blanc-humle och subtila toner av Blossas klassiska glöggkryddor – en lika spännande som uppfriskande variation att avnjuta under adventstiden. Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa, delar entusiasmen över det annorlunda samarbetet och berättar att smakkombinationen i Blossa 23 öppnade upp för kreativa idéer och en möjlighet att utforska nya världar av smak.

Blossa fann sin perfekta partner i PangPang Brewery, Stockholms äldsta mikrobryggeri sedan 2010. Med över 150 olika öl, inklusive IPO:s, lagrade stouts och framstående suröler, var PangPang redo för den spännande utmaningen när Blossa tog kontakt. Bryggmästaren Fredrik Tunedal uttrycker initial oro över att balansera smakkomponenterna, men resultatet av samarbetet är en härligt läskande öl och en unik smakupplevelse.

PangPang och Blossas Glögg Sour släpps i en limiterad upplaga den 29:e november, tillgänglig i 33 cl burkar med en alkoholhalt på 5%. Produkten finns att beställa från Systembolaget samt på PangPang Festaurang vid Hornstull i Stockholm. Artikelnummer på Systembolaget är 8810615, och priset är 69 kr (exklusive pant). En förförisk kombination av glögg och öl, född ur ett oväntat samarbete mellan två passionerade hantverksmästare.

Text: Redaktionen – Butiksnytt