Lunchen syftar till att visa upp en meny baserad på frukt och grönt skördat från hotellets urbana odlingsprojekt – Söders Trädgård. I samband med lunchen vill hotellet inspirera och skapa diskussion kring miljö och mat inom branschen. Inbjudna gäster kommer att vara lokala matprofiler och viktiga samarbetspartners inom miljö och mat.

– Söders Trädgård är ett, om än småskaligt, första steg för oss i resan mot ett grönare och mer lokalt tänk i våra restauranger. Vi arbetar sedan länge på hotellet med att minska hotellets avfall, vattenanvändande och transporter och med denna lunch vill vi tillsammans med kunniga gäster diskutera hur morgondagens hållbara restauranger kan se ut, säger Frida Berglund, Event Manager och initiativtagare till Söders Trädgård

Av de 25 inbjudna gästerna p skördelunchen lottar hotellet ut 5 platser till sina följare på Sociala medier både via Clarions centrala kanaler och hotellets egna. 
– Hotellets och restauranggästernas synpunkter är viktiga för oss i vår fortsatta utveckling av våra restauranger och hotell, fortsätter Frida Berglund, Event Manager och initiativtagare till Söders Trädgård.

Clarion Hotel Creative Chef Marcus Samuelsson.

Bakom menyn står hotellets Creative Chef Marcus Samuelsson och Eatery Socials Head Chef Johannes stålhammar och på menyn utlovas grönsaker, bär, örter och frukt från Söders Trädgård tillsammans med hållbara protein. De 3 rätterna skall ackompanjeras av lokal dryck och tillvarataget kaffe från företaget Goodloopz vars grundare Elin Aronson Beis sedan länge är en samarbetspartner till hotellet inom matsvinnsreducering.

Söders Trädgård är ett urbant odlingsprojekt som anlades våren 2019 på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull med hjälp av trädgårdskonsulten Ulrika Flodin Furås och som förutom att förse hotellet med färska örter, grönsaker och bär, skall fungera som en lokal Hub för företag och organisationer med en miljöprofil. Ytan upplåtes kostnadsfritt av hotellet till alla företag/organisationer/grupper som har en uttalad miljöagenda och som främjar den lokala mat och dryckesdebatten.

Utlottningen till lunchen pågår fram till den 17 augusti på Clarion Hotel Stockholms och Clarion Hotels Instagram. Tävlingsregler: https://www.nordicchoicehotels.se/tavlingsregler/