En färsk konsumentundersökning av FELIX avslöjar att var fjärde svensk efterfrågar ett hälsosammare och mer varierat utbud i frysdisken. För att möta detta behov lanserar FELIX sitt nya matsortiment, Bowls, som innehåller minst 50% grönsaker och tar inspiration från kök runt om i världen. Målet är att locka de som idag inte äter fryst färdigmat att omvärdera sin syn på kategorin.

FELIX tar sikte på att förändra frysta färdigrätters rykte genom att lansera sitt nya sortiment, Bowls. Enligt en ny konsumentundersökning från FELIX, där var fjärde svensk uttrycker önskan om ett hälsosammare och bredare utbud i frysdisken, vill företaget möta dessa behov genom att erbjuda måltider med minst 50% grönsaker och globala influenser.

Marcus Nilsson Schön, Gastronomisk utvecklare på FELIX

Marcus Nilsson Schön, Gastronomisk utvecklare på FELIX, förklarar att målet var att skapa smakfulla, hållbara rätter med högt näringsinnehåll, som samtidigt är anpassade till dagens trender. Bowls är designade för att tilltala en bredare publik än de traditionella storkonsumenterna av frysta enportionsrätter.

Nina Jönsson VD ICA-Gruppen

Nina Jönsson, VD på ICA Gruppen, kommenterar behovet av förnyelse i frysdisken och betonar att dagens utbud ofta riktar sig till en äldre, traditionell målgrupp. Bowls representerar ett försök att förändra synen på fryst färdigmat och tilltala en bredare målgrupp som kanske inte övervägt dessa alternativ tidigare.

Enligt den genomförda undersökningen är priset den mest framträdande faktorn för att öka köp av fryst mat, med 49% av de tillfrågade. Trots detta visar undersökningen att konsumenterna söker mer än bara låga priser, där 26% efterfrågar hälsosammare alternativ och 28% önskar ett bredare utbud generellt. En femtedel av deltagarna anser också att ett mer inspirerande utbud skulle öka deras köp av fryst färdigmat.

Marcus Nilsson Schön poängterar att FELIX har lyssnat på konsumenterna och skapat Bowls för att svara på deras efterfrågan. Han beskriver Bowls som hälsosamma rätter som är fräscha och distinkta, och som inte liknar något annat i dagens frysdisken.

FELIX Bowls erbjuder fem spännande smaker – Spicy Korean Rice Bowl, Indian Masala Bowl, Mexican Burrito Bowl, Moroccan Grilled Cheese Bowl och Creamy Halloumi Hotpot. Varje Bowl är en kulinarisk resa genom olika matkulturer, med en svensk twist.

FELIX har även inkluderat en svensk twist genom att använda ingredienser som svenskt havreris, svensk tofu och pannoumi i några av Bowlsen. Dessutom används fruktkött från svensk juiceproduktion för att minska matsvinn. Under utvecklingen har man testat olika grönsaker för att säkerställa kvalitet och bevarad smak och krispighet efter upptining i mikrovågsugnen.

FELIX Spicy Korean Rice Bowl

FELIX Spicy Korean Rice Bowl är din biljett till en smakresa till Korea, inom bekvämligheten av din egen lunchtid. Denna ljuvliga och hälsosamma bowl, fullpackad med över 50% grönsaker, kombinerar det bästa från det koreanska köket. Bowlens krämiga basmatiris och svarta bönor bildar grunden för en smakexplosion som toppas med friterad tofu, edamamebönor, spenat och salladslök. Den otroliga smakprofilen förstärks av en sås rik på miso, vitlök, gochujang, sesamolja och lime. Ge din lunch en nytändning med FELIX Spicy Korean Rice Bowl.

FELIX Indian Masala Bowl

FELIX Indian Masala Bowl är en hälsosam, indiskt inspirerad bowl med över 50% grönsaker. Toppad med färskost, grillad zucchini, spenat, kikärtor och körsbärstomater. Basen består av linser och basmatiris, omgiven av en sås med smak av garam masala, vitlök och ingefära. Perfekt som lunch, noggrant tillagad i Eslöv – hjärtat av Skåne.

FELIX Creamy Halloumi Hotpot

FELIX Creamy Halloumi Hotpot är en hälsosam och läcker bowl med över 50% grönsaker, inspirerad av det asiatiska köket. Toppad med Halloumi, sötpotatis och broccoli. Basen består av basmatiris och linser, omgiven av en krämig sås med kokosmjölk, morot, mild chili och ingefära. Perfekt som lunch!

FELIX Mexican Burrito Bowl

FELIX Mexican Burrito Bowl tar konsumenterna på en kulinarisk resa till Mexiko med sin senaste tillskott, Mexican Burrito Bowl. Med över 50% grönsaker är denna bowl en del av FELIXs satsning på att erbjuda goda och hälsosamma alternativ i frysdisken. Den smakrika Bowlen, toppad med blomkål, grönkål och färskost, erbjuder en lockande kombination av svenska och mexikanska smaker.

FELIX Moroccan Grilled Cheese Bowl

FELIX Moroccan Grilled Cheese Bowl är din biljett till en smakfull resa till Marocko, direkt till din lunchtid! Denna utsökta och hälsosamma bowl, fullpackad med över 50% grönsaker, fångar den oemotståndliga smaken av det marockanska köket. Bowlens hjärta, med bulgur och kikärtor, är överöst med rostad aubergine, sötpotatis, kikärtor, spenat och den krämiga, svenska Pannoumi® grillosten. För att fullända upplevelsen är varje tugga omgärdad av en silkeslen tomatsås, rik på harissa, raz el hanout och färsk mynta. Ge din lunch en uppgradering med FELIX Moroccan Grilled Cheese Bowl.

Bowls finns tillgängliga i dagligvaruhandeln över hela Sverige till ett rekommenderat pris av 47,90 kr. FELIX ser fram emot att erbjuda en nytänkande och hälsosam alternativ i frysdisken, samtidigt som de hoppas inspirera till en positiv förändring i synen på fryst färdigmat.

Text: Redaktionen – Butiksnytt