Den 25 november var dagen för ett första symboliskt spadtag i Bålsta där Axfoodkoncernens framtida logistikcenter ska stå klart 2023. Lagret, som kommer bli ett av Europas modernaste för butik och e-handel, är en av Axfoods största investeringar genom tiderna. Men ska man vara petig var det mer fråga om en första sprängning.

Omslagsbild: Foto: Gustav Kaiser

Axfoods koncernchef Klas Balkow och Nicholas Pettersson, vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab, fanns på plats för att gemensamt trycka på sprängknappen. Därmed markerades starten på en av Axfoodkoncernens största investeringar genom tiderna.

– Vårt framtida logistikcenter som beräknas stå klart 2023 kommer att bli ett av Europas modernaste lager för butik och e-handel. Det kommer också stärka vår konkurrenskraft, förklarade Nicholas Pettersson vid dagens byggstart.

På plats vid ”spadtaget” fanns också kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg och Matthias Kettelhoit, vd för fastighetsägaren NREP Logicenters som kommer att utföra själva bygnationen.

– Det är en stor dag idag. Att få detta förtroende av Dagab och Axfood att uppföra fastigheten är något vi på Logicenters värdesätter starkt, sa Mattias Kettelhoit.

Fyra Globen och 14 fotbollsplaner stort

Byggnationen kommer att bli enorm och går i storlek att jämföra med ungefär fyra Globen eller 14 fotbollsplaner. Det kommer också att göra Dagab till Håbo kommuns största arbetsgivare.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Dagab och Axfoodkoncernen väljer att etablera en så stor verksamhet här i Håbo kommun. Inte minst tack vare de arbetstillfällen som skapas. Det är en otroligt viktig satsning för kommunens utveckling framåt, berättade kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg.

Tidigare artiklar vi skrivit om Axfood