Greenfood ingår ett femårsavtal med Dagab som leverantör av färska frukter och grönsaker, samt sköljda, skurna och förädlade produkter. Avtalet innebär att Greenfood börjar leverera varor från och med 1 januari 2023. Det totala värdet på det nya avtalet är närmare 600 miljoner kronor.

Greenfood är en av norra Europas största aktörer inom hållbar och hälsosam mat. Koncernen har växt kraftigt de senaste åren och upplever en fortsatt ökad efterfrågan när allt fler väljer en mer växtbaserad livsstil med frukt och grönsaker som bas.

Nu tillkännager Greenfood och Dagab att de tecknat ett nytt leverantörsavtal värt cirka 600 miljoner kronor. Avtalet är en följd av Dagabs förvärv av Bergendahls Food som Greenfood tidigare har varit leverantör till. Greenfood ska leverera frukter och grönsaker från sitt varumärke Daily Greens, men även produkter från sitt innovativa Fresh-Cut sortiment bestående av förädlade livsmedel.

– Vi har ett oerhört starkt erbjudande inom traditionell frukt och grönt. En bred produktportfölj med både lokal-odlat, nischat och volymprodukter. Det är bredden av vår produktportfölj, vår innovationskraft och vår kunskap inom hälsosam mat som gör att Dagab väljer oss som leverantör, säger Ted Stenshed, vd på affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Tillsammans göra det enklare för konsumenter att äta hälsosamt och hållbart
Frukt och grönsaker är en av de viktigaste avdelningarna när kunderna väljer butik, och en viktig profilfråga för dagligvaruaktörer som vill främja hälsosamma och hållbara matvanor. Både Greenfood och Dagab arbetar aktivt med att utveckla sortimentet av hälsosam mat och förenkla för konsumenter som vill äta mer grönt.

– Vi är glada att kunna fortsätta samarbetet med Greenfood och tillsammans utveckla ett frukt- och grönterbjudande av hög kvalitet, säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef frukt, grönt och blommor på Dagab.

Utöver traditionella frukter och grönsaker ska Greenfood även leverera varor från sitt innovativa Fresh-Cut-erbjudande. Sortimentet består av färska skurna grönsaker, frukter och måltidslösningar, allt som gör det enklare för människor att äta nyttiga och varierat, samtidigt som det utgör ett smidigt alternativ för den som vill spara tid i köket.

– Greenfood gör det enklare för människor att äta nyttigt och hållbart genom att erbjuda hälsosamma genvägar. Det gäller hela vårt sortiment – från vår digitaliserade salladsbar Picadeli – till vårt nya food-to-go sortiment och våra förädlade frukter och grönsaker, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood Group.