Efter stort arbete med att underlätta för konsumenter att sätta vilt på tallriken gör Svenskt Gårdsvilt det ännu enklare att äta vilt när de lanserar tre nya viltkorvar inför sommarens alla grillkvällar. Korvarna som är gjorda på svenskt viltkött av vildsvin och hjort kommer att ingå i sortimentet GW:s utvalda

– Vi vill ju göra det enklare för fler att äta vilt, dels för att det är en fantastisk fin och god råvara, men också för att det är ett hållbart val av protein på tallriken. Här är tre nya fantastiska korvar som kommer vara perfekta att lägga på grillen i sommar, säger Christian Gylche, VD på Svenskt Gårdsvilt.

Leif GW Persson som är en erfaren jägare och Pontus Frithiof är båda delägare i Svenskt Gårdsvilt. Pontus som har unik expertkunskap inom matlagning och restaurangbranschen är aktiv i arbetet med att ta fram nya produkter och utveckla företagets sortiment av viltkött. – Det har varit väldigt roligt att ta fram de här korvarna som är ett fint tillskott till hela Svenskt Gårdsvilts sortiment. Det känns väldigt bra att kunna erbjuda fler konsumenter produkter som sticker ut på grillen som samtidig är enkla att laga och lätta att älska, säger Pontus Frithiof.

Alla Svenskt Gårdsvilts produkter är gjorda av svenskt viltkött från djur som har levt fria i naturen. Därför är viltkött är en hållbar och god råvara med låg klimatpåverkan, som är helt fri från antibiotika och andra tillsatser. Svenskt Gårdsvilt vill göra det enklare för konsumenter att äta hållbart, nyttigt och göra viltkött mer tillgängligt för alla.

Korvarna från Svenskt Gårdsvilt finns nu att köpa i utvalda Ica-, Coop- och Hemköpsbutiker.Om Svenskt Gårdsvilts viltkorvar

Viltkorv – Hialöst god

En ny viltklassiker gjord på vildsvin och hjort, kryddad med enbär, timjan och rosmarin. Helt enkelt en hialöst god viltkorv ur Svenskt Gårdsvilts sortiment GW:s utvalda.Kötthalt: 95,2%.

En kryddig korv på vildsvin men smak av paprika och vitlök. Vildsvinschorizon är en produkt ur Svenskt Gårdsvils sortiment GW:s utvalda.Kötthalt: 93%.

Vildsvinschorizo

Hjortgrillare

En smakrik viltkorv med klassiska smaker som är utmärkt att grilla eller steka.Kötthalt: 88,1%