Det blir Ola Axelsson som leder Svensk Handels förhandlingar i den kommande avtalsrörelsen. Han har utsetts till ny förhandlingschef och kommer att ingå i Svensk Handels ledningsgrupp.

Ola Axelsson har bred erfarenhet av arbetsrätt och förhandling. Han kom till Svensk Handel år 2015 där han har arbetat som förhandlare, regionchef och senast som avtalsansvarig.

– Jag ser fram emot att ta mig an detta viktiga uppdrag. Handeln genomgår en stor strukturomvandling och det ställer nya krav på handelns kollektivavtal. Coronakrisen har accelererat den utvecklingen och samtidigt drabbat verksamheter hårt. Närmast väntar en avtalsrörelse som kommer att bli avgörande för många svårt pressade handelsföretag, säger Ola Axelsson.

Innan Ola Axelsson kom till Svensk Handel arbetade han tio år på advokatbyrån Mannheimer Swartling.

Karin Johansson är vd på Svensk Handel
Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

– I Ola Axelsson får vi en strategisk förhandlingschef med gedigen kunskap om såväl kollektivavtalssystemet som handelsföretagens verklighet, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Ola Axelsson efterträder Anna Nordin på posten och tillträder tjänsten den 1 september. Han kommer att ingå i Svensk Handels ledningsgrupp.