Tomas Sjölander är från och med 12 oktober ny tillförordnad vd för CBS, Coop Butiker & Stormarknader. Uppdraget sträcker sig fram till oktober 2021. Tomas Sjölander kommer senast från en roll som vd i Coop Värmland, en tjänst han haft de senaste sex åren och som han nyligen lämnade.

-Jag är väldigt nöjd med att välkomna Tomas som ny tf vd för CBS. Han är en mycket duktig ledare och har med framgång drivit arbetet med ”Det goda mötet” under sin tid som vd i Värmland. Han har tillsammans med medarbetarna på ett bra sätt bidragit till att utveckla arbetet med att förbättra service och bemötande mot både medlemmar och kunder och har varit framgångsrik i att leda Coop Värmlands förändringsresa, säger Marie Nygren KFs vd och styrelseordförande i CBS.

-Jag är övertygad om att Tomas har rätt kompetens för att tillsammans med alla duktiga medarbetare fortsätta driva den framgångsrika resa som CBS har inlett och leverera på de planer och den strategi som CBS har tagit fram, säger Marie Nygren.

-Jag känner mig både glad och stolt över förtroendet att bidra till CBS arbete det kommande året. CBS fokus är prisvärd hållbar matglädje och de har också arbetat hårt med att ytterligare stärka ledarskapet i butikerna. Det är frågor som jag tycker är särskilt viktiga och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare ta ytterligare kliv på den framtidsresa CBS har inlett, säger Tomas Sjölander.

Tomas Sjölander har de senaste 18 åren innehaft olika roller inom Coop Värmland, bland annat som bagerichef, försäljningschef och produktionschef. De senaste sex åren har han varit vd för Coop Värmland. Innan dess var han bland annat ledarskapskonsult och anställd som officer i Försvarsmakten under åtta år.