Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet. Ulrika har som vd och konsult inom kommunikation lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär, säger Ulrika Ekström.

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB.

– Jag ser framemot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck och svenskodlade växter. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström.

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning, säger Björn Hellman.