Erica Lundgren på OK Västerbotten har tilldelats utmärkelsen Årets vd i Umeåregionen på Umeågalan.
– Att bli både nominerad och sen även vinna utmärkelsen Årets vd är såklart roligt och väldigt hedrande! FOTO: Andreas Nilsson

Erica Lundgren får priset för att hon med situationsanpassat ledarskap och långsiktig strategi skapar, förvaltar och leder en modern och ansvarsfull verksamhet genom OK Västerbotten, enligt motiveringen. 

– Det känns fantastiskt att med den motiveringen få utmärkelsen och särskilt i ett tävlingsfält med otroligt kompetenta vd:ar. Men utmärkelsen ska inte bara tillskrivas, mig utan även alla våra medlemmar och medarbetare.

Övriga nominerade var Mitsuru Ueno på Komatsu Forest och Richard Lindberg vid Thnx Innovation. 

Erica Lundgrens ledarskap kännetecknas av engagemang och en tro på det kooperativa – att åstadkomma utveckling tillsammans. OK Västerbotten har många regionala samarbeten och är drivande i hållbarhetsfrågor – allt i syfte att hålla hela Västerbotten levande.

– OK Västerbotten verkar för att förbättra livet för invånarna i Västerbotten. Vi har inte bara en viktig roll, utan även ett stort samhällsansvar och då är samarbete otroligt viktigt för att hitta lösningar för social och miljömässig hållbarhet. Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Erica Lundgren var nominerad till Årets vd i Umeåregionen för andra gången. Priset delades ut av VK Media AB på Umeågalan till en vd som, förutom att leda ett framgångsrikt företag, även gynnar regionen, driver hållbarhetsfrågor och inspirerar.