ICA har stöttat Cancerfonden sedan 1950-talet och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten 2003. ICA Gruppen meddelar att man tillsammans med sina kunder förra året samlat in 46 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

I år kompletteras Rosa Bandet-försäljningen med en begränsad upplaga av ett armband som Byredo-grundaren Ben Gorham formgivit speciellt för Cancerfonden.

Från mitten av september och under oktober kommer ICA byta färg till rosa på 84 utvalda produkter. Detta för att underlätta för ICAs kunder att vara med och bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

I år satsar ICA även på Cancerfondens första kompletterande armband, som formgivits av Byredo-grundaren Ben Gorham. Armbandet kommer att säljas från den 27 september och finnas tillgängligt i en begränsad upplaga i alla ICA-butiker.

– Vi på ICA har samarbetat med Cancerfonden sedan 1950-talet och tillsammans har vi bidragit till den livsviktiga cancerforskningen och att fler överlever sjukdomen idag. Vi har kommit långt men vi är inte framme, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Årets rosa sortiment består av allt från grönsaker, bär, frukt, fisk, kyckling och vegetariskt till utvalda produkter för hem och kök. Hela sortimentet finns till försäljning i ICA-butiker från och med den 27 september. För varje produkt går mellan 50 öre och 10 kronor oavkortat till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

– Alla typer av cancersjukdomar kan tyvärr inte förebyggas. Men forskning visar på ett klart samband mellan levnadsvanor, livsmedel som är rika på vitaminer, mineraler och fibrer samt en sund vikt genom livet för att minimera risken att utveckla cancer. Engagemanget hos handlare och kunder gör att vi tillsammans, år efter år, fortsätter bidra till målet att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer, avslutar Anders Svensson.

Under 2018 samlade ICA och ICAs kunder in 46 miljoner kronor till svensk cancerforskning via Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, genom utvalda rosa varor, rosa band och andra insamlingskanaler. För mer information om årets rosa varor se bifogad produktinformation.

Om Cancerfonden och Rosa Bandet-kampanjen
Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas av cancer samt bedriva påverkansarbete för en bättre cancervård. ICA har stöttat Cancerfonden sedan 1950-talet och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten 2003. www.cancerfonden.se/rosabandet