”Vegetarisk wrap innehåller kött”

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur, 315 gram, på grund av att produktens etikett inte överensstämmer med fyllningen som kan innehålla kyckling samt allergenerna fisk, mjölk, ägg och senap, vilket inte deklarerats i ingrediensförteckningen. Det kan utgöra en risk för allergiker.

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 315 gram med följande bäst-före-datum, 2019-08-29 och 2019-08-30. Produkten kan ha sålts i butiker i hela landet. 

Lena Sparring Chef produktkvalitet ICA Sverige AB

– Fyllning och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar. Produkten är märkt som ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur, men kan innehålla kyckling och allergenerna fisk, mjölk, ägg och senap. Vi återkallar följande bäst-före-datum, 2019-08-29 och 2019-08-30, av säkerhetsskäl. Vi utreder det inträffade för att säkerställa att det inte ska hända igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt den berörda produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00. Vid upplevt symptom hänvisar vi till sjukvården.