Kavli fortsätter att accelerera tillväxten genom att förvärva Jigger i Skåne AB och stärker därmed ytterligare sin satsning på växtbaserade livsmedel. Jigger i Skåne AB är ett nyetablerat företag som tillverkar portionsförpackningar i tetraformat till kaffe. Förpackningen kan fyllas med havre-, soja-, kokos-, och även mandelmjölk.

– Vi vill sörja för att nordiska konsumenter ska få tillgång till Plantis produkter även on-the go och därför har vi nu förvärvat bolaget. Vi ser en mycket stor potential i att erbjuda kaffekonsumenterna på kaféer, restauranger, flyg, tåg m fl ett praktiskt havre- och soja-alternativ, ” säger Gerhard Bley, VD på Kavli.

Allt fler väljer en växtbaserad kost som ett hållbart och långsiktigt sätt att leva på, av hälsoaspekten och som en naturlig del av utvecklingen när ett bredare sortiment växer fram som man tilltalas av. SwedishZIP är en del av den vegetariska trenden som håller på att etablera sig och gör sig precis lika bra på flyget och i konferensmiljö som i ditt hem.

– Detta är en helt unik engångsförpackning. Bolagets utveckling har på kort haft en väldigt positiv tillväxt, men vi är nu glada att kunna lämna över stafettpinnen till Kavli som vi tror har alla möjligheter att skapa en än snabbare utveckling, säger Björn Sederblad, delägare i Jigger i Skåne AB.