I höst tar Anna Martinsson över som VD i Savolax. Anna är majoritetsägare i Savolax och nu övertar hon VD-posten för bolaget. Nuvarande VD Jeanine Öhrstedt Holmgren har valt att lämna det operativa arbetet och kommer ingå i styrelsen.

Jeanine och jag har tillsammans gjort en galen resa, där vi har vänt på varje sten, certifierat bolaget enligt IP och fått nya, stora kunder med spännande potential. Savolax är bättre rustat inför framtiden och jag ser med tillförsikt fram emot att axla ansvaret som VD med Ulf och Jeanines stöd i styrelsen och Robban i det dagliga arbetet. , tillträder sin befattning den 16 september 2019, säger Anna Martinsson.

-Jag är både glad och tacksam över förtroendet att få ta över Savolaxs mest spännande uppdrag, säger Anna Martinsson. Genom åren har jag med nyfikenhet och beundran följt företagets framgångar. Det är imponerande hur vi lyckats utveckla Savolax till en så stark position och samtidigt skapat en egen profil i en tuff bransch.  Jag vet att det finns mycket kompetens och tradition i bolaget och jag hoppas kunna bidra med nya perspektiv som kan säkra fortsatta framgångar för Savolax.

Savolax röker, rimmar och gravar på den finaste laxråvaran, pre rigorfilé ifrån Bömlo. Företaget startade i Göteborgs fiskhamn redan 1992 och har sedan dess utvecklat sin patenterade teknologi att omfatta ett unikt dubbelrökt sortiment från Hulda Sköldberg och fiskarkärringen från Göteborg som blev hovleverantör i början av seklet.

Savolax har även anställt ny administrative chef, Robban Ackevall.

-Robban har med framgång drivit eget företag i fiskbranschen i över 30 år och med Annas innovationskraft och Jeanine Öhrstedt Holmgren kvar i styrelsen, har vi alla möjligheter att fortsatta Savolax fina expansion, säger styrelsens ordförande, Ulf Johansson.