Idag, torsdagen den 15 augusti klockan 10.00, inviger Kronans Apotek ett nytt apotek på varuhuset Nordiska Kompaniet i Stockholm. Detta blir företagets femte cityläge i Stockholm. Tidigare i år öppnades ett apotek på Drottninggatan och sedan tidigare har Kronans Apotek intagit strategiskt viktiga platser i centrala Stockholm, bland annat vid Centralen, Mood Gallerian och Sveavägen.

Kronans Apotek fortsätter att investerar i det fysiska butiksnätet och öppnar nu ett nytt apotek på NK, Hamngatan 18-20, i Stockholm. Den strategiska placeringen ligger i linje med företagets ambition att finnas där kunderna finns och vara en av de ledande apotekskedjorna i Sverige.

Anders Torell, VD på Kronans Apotek

-Kärnverksamheten är stark och vi följer vår långsiktiga strategi att driva tillväxt i marknaden, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek.

Det nya apoteket på NK blir företagets femte nyetablering i år – tidigare i år har man öppnat i Kristinehamn, Stockholm (Drottninggatan), Göteborg (Kongahälla Center och Partille Port). Ambitionen är att öppna tre apotek till under 2019. Utöver det flyttas nio befintliga apotek till bättre lägen.

Likt alla företagets fysiska apotek är apoteket på NK utformat för att placera kunden i centrum för alla produkter och tjänster som företaget erbjuder. Detta innefattar bland annat att kunden kan handla läkemedel och egenvårdsprodukter samt få hjälp med rådgivning om hälsovård, läkemedelsgenomgångar, blodtrycksmätningar med mera. Kunder kommer även att kunna använda NK-nyckeln när de köper varor som inte är receptbelagda.

– Det känns otroligt kul och spännande att öppna apotek på NK i Stockholm, säger Adele Maache, apotekschef för NK-apoteket. Varuhuset har en mycket lojal kundkrets och vi kommer att erbjuda dem ett stort utbud av produkter, inklusive Kronans Apoteks eget varumärke som inkluderar många nyheter samt såklart vårt fantastiska och storsäljande serum.

Torsdagen den 15:e augusti kl. 10.00 invigs apoteket med bandklippning och goodie-bags till de 100 första kunderna. Välkomna!

Kronans Apotek, NK, Hamngatan 18-20. Apoteket ligger på nedre plan i anslutning till Saluhallen och kommer att ha samma öppettider som varuhuset: 

Mån – Fre: 10.00 – 20.00

Lör: 10.00 – 18.00

Sön: 11.00 – 17.00