Lars-Gunnar Edh, idag chef för Lantmännen Biorefineries, utses till chef för Lantmännens division Energi och kommer i sitt nya uppdrag att ingå i Lantmännens koncernledning.

LÄS OCKSÅ: Magnus Kagevik tar över som vd och koncernchef för Lantmännen

Lars-Gunnar började som vd för Lantmännen Agroetanol AB 2019 och har sedan dess utvecklat verksamheten och skapat en sammanhållen affär mellan Agroetanol, Reppe, Oats och Functional Foods inom bioraffinering – Lantmännen Biorefineries.

Magnus Kagevik, vd och koncernchef för Lantmännen.

– Det är glädjande att kunna meddela att Lars-Gunnar Edh tar över som chef för division Energi. Lars-Gunnar har lång internationell erfarenhet från olika industrier, vilket tillsammans med hans uppskattade ledarskap och personlighet kommer att bidra till fortsatt lönsam tillväxt inom division Energi, säger Magnus Kagevik, tillträdande vd och koncernchef för Lantmännen.

Lars-Gunnar har tidigare erfarenhet från flertalet internationella och ledande befattningar från bland annat Assa Abloy, Saab Automobile och General Motors. Han har en civilingenjörsutbildning från Chalmers tekniska högskola.

Lars-Gunnar Edh.

– Jag känner mig hedrad över förtroendet att ha utsetts till chef för division Energi. Det pågår flera strategiska och framåtriktade investeringar och förvärv som skapar förutsättningar för ytterligare framtida tillväxt och lönsamhet inom divisionen, där jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet. Jag är samtidigt stolt över alla engagerade och kompetenta medarbetare inom Biorefineries och det vi har åstadkommit med att utveckla norra Europas största bioraffinaderier med hållbarhet i världsklass. Jag ser väldigt mycket fram emot mitt nya uppdrag, säger Lars-Gunnar Edh.

Lars-Gunnar tillträder den 1 april, samtidigt som Magnus Kagevik, idag chef för Lantmännens division Energi, tillträder rollen som Lantmännens vd och koncernchef. Rekryteringen av Lars-Gunnars ersättare som chef för Lantmännen Biorefineries påbörjas inom kort.

Per Olof Nyman, avgående vd och koncernchef för Lantmännen.. Fotograf: Johan Olsson

– Jag är övertygad om att Lars-Gunnar är helt rätt person för att utveckla division Energi framåt. Det är också mycket positiv att vi på kort tid kan göra två viktiga chefstillsättningar internt, ett kvitto på att vår långsiktiga ledarförsörjning fungerar och att vi har en stark organisation. Jag önskar både Lars-Gunnar och Magnus stort lycka till med sina nya roller, säger Per Olof Nyman, avgående vd och koncernchef för Lantmännen.