LloydsApotek tog steget in på den svenska apoteksmarknaden med en nyetableringsstrategi under 2010. Sedan dess har verksamheten löpande utvecklats med uppgraderingar och omlokalisering av apotek för att optimera apoteksnätverket. Idag, 11 år senare, har LloydsApotek vuxit till 76 apotek.

LloydsApotek har på ett framgångsrikt sätt byggt en modern apotekskedja i Sverige med stort fokus på attraktiva apotekslägen runt om i landet, innovativa apotekstjänster inklusive e-handel, och strategiska samarbeten. Tack vare en stark företagskultur med entreprenöriella och drivna medarbetare med en lokal ägarskapsmentalitet har LloydsApotek lyckats driva både kundnöjdhet och varumärkeskännedom.

För att kunna ta nästa steg och säkerställa fortsatt konkurrenskraft och ett innovativt kunderbjudande är fortsatta satsningar en viktig drivkraft för LloydsApotek. Som nya ägare kommer CEPD N.V. att addera det som krävs för att ta LloydsApotek till nästa nivå på marknaden.

”Som utmanare på marknaden har vi lyckats bygga en modern och entreprenöriell apotekskedja med ett välinvesterat och optimerat nätverk i Sverige. Vi är väldigt stolta över vad vi hittills har uppnått med LloydsApotek och glada över att en så kompetent och framgångsrik aktör som CEPD N.V. har sett vår utveckling, framgång och potential att addera stora fördelar till deras och vår verksamhet. Jag ser fram emot att fortsätta LloydsApoteks resa med CEPD N.V. ”, säger Karl Eckerdal, VD LloydsApotek.

CEPD N.V. är en erfaren och kunnig hälsovårdsaktör i Europa med huvudkontor i Nederländerna. De driver den femte största apotekskedjan i Europa med över 1300 apotek i Polen och Litauen.

”Vi är glada att välkomna LloydsApotek och alla nya kollegor till CEPD N.V. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla LloydsApoteks kunderbjudande, oavsett vilken kanal kunden önskar möta oss i. Vi har båda en stark entreprenörskultur och ser fram emot att arbeta tillsammans med fortsatta satsningar. För CEPD N.V. är investeringen i Sverige nästa steg i vår utlagda strategi. Den svenska apotekssektorn har en mycket stabil legal miljö, skapar många möjligheter och har kommit långt inom digital transformation. Vi är särskilt imponerade av den snabba utvecklingen av e-hälsa och det strategiska tillvägagångssättet för användning av teknik inom hälso- och sjukvården. Vi vill vara en del av den här resan, säger Mariola Belina-Prażmowska, medlem av koncernledningen för CEPD N.V.

Mariola Belina-Prażmowska fortsätter, ”CEPD N.V. är ett internationellt holdingbolag med en strategi att utveckla ett starkt och välutvecklat distributionsnät för apoteksdetaljhandel i Europa. Investeringen är en del av en långsiktig utvecklingsstrategi för CEPD N.V. Vi kommer att ta med vår erfarenhet, kunskap och expertis till den svenska apoteksmarknaden och erbjuda högkvalitativa farmaceutiska tjänster för kunderna.”

LloydsApoteks verksamhet kommer att fortsätta som vanligt fram till förvärvet slutförs vilket förväntas ske i slutet av det andra kvartalet 2021. Karl Eckerdal kommer att fortsätta som VD för LloydsApotek efter att förvärvet är slutfört.

Läs mer om Lloyds apotek