Redan i början av januari släpper Loka en ny smak av jordgubbar och granatäpple som får oss att drömma om långa ljusa sommardagar med smak av Sverige och Medelhavet. Det är en kombination av den fräscha och solmoget söta jordgubben tillsammans det fruktiga och syrliga granatäpplet som skapar den perfekta balansen. Loka Jordgubb/granatäpple finns i servicehandeln från vecka 1 och i dagligvaruhandel från vecka 3.

Jordgubbe är en stor smak i Sverige som tilltalar många av oss och genom att kombinera jordgubben med granatäpplet har vi fått lite extra karaktär som ger en uppfriskande pigghet till årets första törstsläckare från Loka säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria produkter på Spendrups.

LÄS OCKSÅ: Nu produceras Loka med fossilfri energi

Jordgubbar har odlats i Sverige sedan slutet av 1700-talet. Från början är det en hybrid av smultron från östra USA och jättesmultron från Chili som odlades fram i Frankrike. Granatäpplet kommer ursprungligen från Persien men har sina hemtrakter i Asien och Medelhavsområdet där den har odlats i flera tusen år och ses som en helig frukt. Frukten har även givit namn åt den spanska staden Granada.

Loka Jordgubb/Granatäpple finns i servicehandeln från vecka 1, 2021. 33 cl burk 12:50, 50 cl PET 21:-, 150 cl PET 26:-.  I dagligvaruhandel från vecka 3, 12×33 cl PET 41:-, 150 cl PET 11:-, 50 cl PET 10:- och 33 cl burk 5:50.