ICA Fastigheter bygger en Maxi ICA Stormarknad, Apotek Hjärtat, Min doktor och kompletterande goda grannar inom service och måltidskoncept om 7 000 kvadratmeter i Åkersberga. Fastigheten byggs helt i trä, med solceller, sedumtak och geoenergi och uppfyller kriterierna för Miljöbyggnad Guld.

Den nya Maxi-butiken som etableras vid infarten till Åkersberga och väg 276, kommer att vara lokalanpassad med fokus på måltidsinspiration och hälsa, och bidra till ett enklare vardagsliv genom planer på en utvecklad e-handel.

– Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken inför öppning av Maxi ICA Stormarknad Åkersberga. Vi kommer att bygga framtidens butik med bageri, manuell färskvarulinje, och generellt stort fokus på färskvaror, måltider och hållbarhet. Dessutom kommer vi erbjuda de viktigaste produkterna för hemmet. Allt under ett tak! säger handlaren Claude Schaffert.

– Många kunder uppskattar smidigheten i att kunna köpa apoteksvaror och matvaror vid samma tillfälle. Det här är en viktig etablering som kommer göra vardagen enklare för våra kunder i Åkersberga, säger Eric Lundberg, vd Apotek Hjärtat.

Fastigheten i Åkersberga blir ICA Fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Med en byggnation i trä samt solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad Guld. Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana.

– Österåkers kommun är en snabbväxande kommun och en viktig marknad för ICA. Vi vill fortsätta satsa i området och bygger nu vår mest hållbara butiksfastighet hittills och utvecklar kunderbjudandet med en ICA Maxi och ett Apotek Hjärtat, säger Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter.

Planerad byggstart under hösten 2021 och planerad öppning för butiken är under våren 2023.