Kajsa-Lisa Ljudén blir ny hållbarhetschef på Löfbergs. Kajsa-Lisa har 10 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och jobbar idag som hållbarhetsstrateg på det familjeägda kafferosteriet. Hon efterträder Eva Eriksson som går i pension efter 34 år på Löfbergs.

– Eva är en ikon på hållbarhetsområdet och har betytt väldigt mycket, både för Löfbergs och kaffebranschen i stort. Det är stora skor att fylla, men jag känner mig väl förberedd och ser fram mot att fortsätta utveckla Löfbergs hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen och vår omvärld, säger Kajsa-lisa Ljudén.

– Jag är väldigt glad att Kajsa-Lisa tackat ja till rollen som hållbarhetschef på Löfbergs. Hon har stor kunskap och ett genuint engagemang, och kommer att vara värdefull i vårt arbete att nå våra hållbarhetsmål. Löfbergs är en av de starkaste aktörerna i branschen och vi har inga planer på att slå ner på takten, säger Anders Fredriksson, vd och koncernchef på Löfbergs.

Från praktikant till hållbarhetschef
Kajsa-Lisa Ljudén har en kandidatexamen i Miljövetenskap från Karlstads universitet, med inriktning statsvetenskap. Hon har även studerat nationalekonomi. Under studierna gjorde hon praktik på Löfbergs och fick då upp ögonen för företagets hållbarhetsarbete. När hon några år senare erbjöds ett vikarierat på Löfbergs sa hon upp sig från sitt dåvarande jobb och har sedan dess tillhört hållbarhetsteamet på Löfbergs.

– Att ta ansvar för människor och miljö ligger i Löfbergs DNA och företaget har alltid haft höga ambitioner på hållbarhetsområdet vilket jag gillar. Idag går det inte att vara ett framgångsrikt företag om man inte är hållbar. Här handlar det om att ta ansvar i hela värdekedjan, att förbättra villkor och utvecklingsmöjligheter för kaffeodlare och samtidigt göra det enkelt för konsumenten att göra schyssta och hållbara val, säger Kajsa-Lisa Ljudén.

Nytt ramverk för hållbara affärer
2021 lanserade Löfbergs ett nytt ramverk för hållbara affärer. Ramverket utgår från de globala utmaningarna som kaffebranschen står inför där Löfbergs kan bidra till förändring genom tre fokusområden; en cirkulär omställning, en mer rättvis ekonomisk tillväxt och ett samhälle som präglas av inkludering och mångfald.

– Även om vi kommit en bra bit på många områden så finns det mycket kvar att göra. Löfbergs har alltid varit en pionjär inom hållbarhet och vågat ta det första steget, en roll vi ska förstärka framgent. Vi går gärna först och gläds när vi inspirerar vår omvärld, men vi når ofta våra mål genom att samarbeta med andra. Det handlar om kraften i att göra saker tillsammans, säger Kajsa-Lisa Ljudén.