Han har utsetts till ny styrelseordförande i Norrmejerier efter Ulla Bergström som lämnar Norrmejeriers styrelse efter 14 år. Det blev klart i samband med Norrmejeriers digitala föreningsstämma som samlade ett 40-tal ombud från hela Norrland. Göran Olofsson driver ett lantbruk utanför Ånäset i Västerbotten och har suttit i Norrmejeriers styrelse sedan 2007, de senaste åren som vice ordförande.

–   Det känns väldigt roligt och hedrande att få förtroendet att leda föreningens styrelse kommande år och driva arbetet vidare tillsammans med den nya styrelsen säger Göran Olofsson, Norrmejeriers nye styrelseordförande.

Att Norrmejerier ska kunna prestera ett konkurrenskraftigt pris för mjölkråvaran är en hjärtefråga för styrelsens nye ordförande. Men trots uppgången på den globala marknaden under våren har detta i sig inte gett någon direkt utdelning för Norrmejerier eftersom föreningen inte verkar på världsmarknaden.

–   Om marknadskrafterna fungerar som de brukar normalt så ska den svenska marknaden påverkas med en viss fördröjning. Vi ser tyvärr inte det än och det är en utmaning menar Göran Olofsson, men lyfter att föreningen har andra positiva värden att stå på.

–   Vi har bra lokala produkter, vi har trogna lokala konsumenter och vi har mycket bra förutsättningar att producera mjölk häruppe i norr med lagom med sol och tillgång till vatten. Jag ser därför att Norrmejerier har goda förutsättningar att kunna fortsätta vara en stark norrländsk mejeriförening som gör gott för Norrland säger Göran Olofsson.

Ulla Bergström, som lämnar över ordförandeposten till Göran Olofsson har suttit i Norrmejeriers styrelse i 14 år varav 4 år som ordförande. Hon återvänder nu till sitt mjölkföretag med 70 mjölkkor i Svensbyn utanför Piteå.

–   Var sak har sin tid. Jag vill tacka för det förtroende jag fått under åren. Jag har en stark drivkraft för vår förening som gör att all den energi och det engagemang som jag haft har varit självklart. Göran kommer bidra med sin långa erfarenhet och det blir en bra kontinuitet för det fortsatta arbetet i föreningen. Jag önskar Göran och styrelsen lycka till.

Till nya ledamöter i styrelsen valdes Frida Lundberg, Vännäs och Lars Eriksson, Boden, båda aktiva mjölkföretagare inom Norrmejerier. Stefan Stolt, Junsele, utsågs till vice ordförande.