Lagom in på det nya året adderas ett nytt bröd till Fazer-familjen, Fazer Skördebröd bakat med raskdeg. Ett lite mörkare bröd med fyra olika sädesslag och svenska rapsfrön från Skeby Gårdar i Västra Götaland. Brödet passar lika bra till frukost som till lunchsmörgåsen på hemmakontoret eller eftermiddagens mellanmål. Ett hälsosamt och smakfullt bröd att börja året med och som är gott att rosta eller ätas som det är.

Fazers bröd kommer från en lång bageritradition med rötter från tidigt 1900-tal. Brödet bakas på egna bagerier i Sverige och levereras direkt från bageriet. Fazers passion ligger i att det ska vara sunt att njuta och att bröd ska vara hälsosamt och smaka gott.

Att baka med raskdeg är en bageritradition som går tillbaka ända till slutet av 1700-talet när bagerijästen uppfanns. Raskdegen ger brödet en fylligare smak samt större saftighet, och bakningen får ta tid. Fazers raskdeg får jäsa i 14 timmar innan den blandas med övriga ingredienser och mjöl. Brödet är nyckelhålsmärkt och består av de fyra sädesslagen vete, råg, havre och korn, och mjölet vi bakar på kommer från Sverige. Svenska rapsfrön, som har blivit väldigt populära som ingrediens i mat och bakning, ger en nötig smak och spännande textur.

Tre hälsosamma recept med Kajsa Asp Jonson:
Tillsammans med Kajsa Asp Jonson har vi tagit fram tre recept. Kajsa är legitimerad dietist och hälsoinspiratör med spetskompetens inom mat, hälsa, och har en helhetssyn på fysisk och mental prestation.

– Tänk att en god smörgås kan göra skillnad för såväl vår hälsa som för klimat och miljö. Med smörgåsen bidrar vi till hållbara matvanor genom protein från växtriket och vi fyller kroppen och hjärnan med både kolhydrater, protein och näring. Det ger oss precis vad vi behöver för att ladda om inför en ny dag eller för eftermiddagens programpunkter efter mellanmålet, säger Kajsa Asp Jonsson. 

Om raskdeg
Raskdeg, en gammal bagartradition som ger brödet mer arom och smak och brödet håller sig saftigt lite längre. Raskdeg är en fördeg av jäst, mjöl och vatten som får utveckla smak i 14 timmar. Vi har valt raskdeg för att få en fyllig arom.

Fazer Skördebröd finns ute i butik från vecka 7. En påse innehåller 18 skivor bröd. Rekommenderat cirka pris är 29,90 kronor.

Läs mer om Fazer