OLW rivstartar höstterminen med att presentera flera nyheter. Nu ser OLW Delichips dagens ljus – en helt ny serie premiumchips i fem delikata smaker. Samtidigt lanseras, OLW cheez doodles, i en vegansk variant.


Man passar även på att lansera det veganska snackset Bönbollar Salted Caramel samt att återuppliva favoriten Smör & Havssalt.
En stor nyhet är att den helt nya produktserien OLW Delichips nu välkomnas till OLW-familjen. OLW Delichips är delikata premiumchips som är grytfriterade för extra krisp.

Läs också: OLW utökar inom veganska snacks

De kommer i olika räfflingar och de fem smakerna Brynt smör & havssalt, Mild chili & syrad grädde, Cheddar & gräddfil, Havssalt samt Gräddfil & lök.

“OLW Delichips har inte bara har ett vackert yttre med ett bildspel à la ”Ta livet med en nypa salt”, utan är också fyllda med grytfriterade chips med mycket smak och ett karaktäristiskt krisp. Ett befriande opretto chips som är perfekta att plocka fram i sociala sammanhang”, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

Smör & Havssalt gjorde ett uppskattat besök på hyllorna i fjol, och togs fram i begränsad upplaga tillsammans med barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som arbetar för att ge barn en tryggare uppväxt. Nu står det klart att OLW väljer att ta tillbaka den mycket populära smakkombinationen.

Bara det senaste året har OLW presenterat flera nyheter inom det veganska snackssegmentet. OLW fortsätter den resan och väljer nu att lansera det milt sagt ikoniska snackset OLW cheez doodle i en vegansk variant. OLW cheez doodle® Vegan är spröda
majsbågar med smak av cheddarost som smälter i munnen. De är helt veganska och utan ost – men ändå ostiga.

Läs också: Het nyhet från OLW Naturchips

“Vi har tillverkat cheez doodles® sedan år 1968, så vi har lång erfarenhet av produktutveckling. När gäller snacks är det smaken som är viktigast och genom ett noggrant val av kryddor och smakkombinationer har vi lyckats skapa en helt vegansk båge med ostsmak. Den milda cheddarsmaken är perfekt”, säger Malou Yeung Kadir.

Veganska snacks är ett segment med stark tillväxt, och OLW:s veganska utbud får ytterligare ett tillskott: Bönbollar Salted Caramel. Nyheten har en smak som påminner om gräddkola och tack vare bollens naturliga nötighet från bondbönan, den luftiga texturen och tydliga sältan, blir den inte för söt utan skapar en ultimat balans. De smarriga nykomlingarna går att hitta i din livsmedelsbutik från och med vecka 33. Precis som flertalet av OLW:s snacks så kommer även dessa i miljövänligare påsar, vilket ger upp till 50 % lägre koldioxidutsläpp.