Sara Öhrvall blir ny COO i koncernledningen på Axel Johnson. Hon väntas tillträda efter sommaren och kommer närmast från SEB där hon idag är Chief Transformation Officer.

Som COO på Axel Johnson får Sara Öhrvall ett övergripande ansvar för att driva kommersiell och teknisk förnyelse inom gruppen. Hon har en mångårig erfarenhet av ledande positioner inom finanssektorn, media och fordonsindustrin, med förnyelse, produkt- och teknikutveckling som röd tråd. Hon har tidigare varit chef för R&D i koncernledningen på Bonnier AB och dessförinnan bland annat produktutvecklingschef på Volvo Cars.

LÄS OCKSÅ: Axfood visar ett mycket starkt resultat

Hon sitter idag i styrelsen för bland annat Bonnier Books, Bonnier News, SNS och Vinnova och har tidigare varit styrelseledamot i bland annat SEB, Investor och Axel Johnson-ägda Kicks.

Axel Johnsons vd, Mia Brunell Livfors
Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson

–  Jag är stolt över att Sara väljer att ansluta till oss på Axel Johnson. Hon kommer med en unik kombination av djup kompetens inom förnyelse och tech, och sektormässig bredd. Hon har drivit förnyelse och digitalisering på ledande positioner och i styrelser i några av Sveriges ledande företag, men också arbetat med produkt-, utvecklings- och varumärkesfrågor i uppstartsverksamheter. Att hon dessutom har ett djupt engagemang inom akademi, civilsamhälle och hållbarhetsfrågor, stärker min övertygelse om att vi gör en riktigt bra rekrytering som kommer att bidra till utvecklingen av våra bolag, säger Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson

– Det är en oerhört spännande tidpunkt att få ansluta till Axel Johnson. Gruppen är i snabb förnyelse utifrån en fantastisk plattform, med det långsiktiga familjeägandet och viljan att bygga hållbara affärer som grund. Att få vara med och utveckla de befintliga verksamheterna och samtidigt leta efter nya tillväxtmöjligheter är en oemotståndlig möjlighet, säger Sara Öhrvall.