Under våren gör Scan sin största lansering på länge när det gäller vegetarisk och veganskmat. De ikoniska produkterna köttbullar och falukorv får nu syskon i vegohyllan! Med ett fortsatt löfte om svenska råvaror utökar nu Scan sitt sortiment till att inkludera både kött- och växtbaserade produkter.

Scans lansering av vegoprodukter är först och främst ett svar på konsumenternas vilja att äta en varierad kost och en ökad efterfrågan på växtbaserade produkter. Scans vegoprodukter är gjorda på svenska råvaror och vänder sig till alla som vill äta mer grönt utan att kompromissa med vare sig smak, kvalitet eller det svenska ursprunget. Som ett första steg har företaget lanserat vegetariska motsvarigheter av sina mest populära produkter; vegobullar, vegokorv, middagskorv och vegofärs.

– För oss är det viktigt att aldrig gå ifrån våra grundprinciper och löftet att tillverka våra produkter med hög kvalitet, svenska råvaror och att det verkligen måste smaka gott. Det har varit en utmaning att hitta rätt smak och konsistens, vi har testat oss fram och nu är vi redo att lansera ett vegosortiment som vi verkligen står för, säger Matilda Halléhn, kategorichef för Scans vegosortiment.

I dagsläget är andelen svenska råvaror i växtbaserade matprodukter på marknaden liten. Scans vegetariska sortiment är tillverkat på råvaror från svenska gårdar och innehåller bland annat svensk åkerböna, gråärt och raps. Vegoprodukterna är ett komplement och en fortsatt utveckling av ett produktsegment där Scan är ett av Sveriges ledande varumärken inom (kött)bullar, burgare och korv.

Att ta steget att inkludera vegetariska produkter i Scans sortiment är inte så stort som man kanske kan tro. Scan är ett av Sveriges mest välkända konsumentvarumärken med högt förtroende hos svenska konsumenter. ”Flexitarianerna” är den konsumentgrupp som växer snabbast just nu och att kunna erbjuda både kött- och växtbaserade produkter är därför ett naturligt steg för Scan för att växa och utveckla sin affär med flera starka ben.

– Vi har ett etablerat och nära samarbete med svenska gårdar och vill gärna kunna erbjuda våra konsumenter allt det som gårdarna producerar, både kött och grönsaker. Vi vet att en växande andel konsumenter vill äta mer varierat och vi tror att de nya vegoprodukterna passar både nuvarande och nya konsumenter, avslutar Matilda Halléhn.

Scans vegetariska sortiment lanseras i butik under vecka 11 och innehåller vegobullar, vegokorv, middagskorv och vegofärs. Du hittar produkterna både i kyl- och frysdisken.

Om produkterna
Scans Vegokorv har ett bra bite och en mild, klassisk kryddning av ingefära, koriander, muskot och svartpeppar. Funkar utmärkt att servera i korvbröd med klassiska tillbehör. (Vegokorven innehåller svenska ägg och är därmed inte helt allergenfri)

Scans Vegobullar har en riktigt rund och god smak och är ett mycket bra alternativ till köttbullar för den som vill äta vegetariskt eller veganskt. Passar perfekt att servera i en god tomatsås, med nykokt pasta och lite riven parmesan. Vegansk. (Innehåller inga allergener)

Scans Vego Middagskorv är milt, klassiskt kryddad med bl.a. ingefära, muskot och peppar. Perfekt att steka i skivor eller strimla i en klassisk korvstroganoff. (Middagskorven innehåller svenska ägg och är därmed inte helt allergenfri)

Scans vegofärs är finmald och lösfryst med en mild, nötig smak och ett härligt tuggmotstånd. Passar perfekt att servera i en klassisk pasta bolognese, lasagne, tacos eller enchiladas. Vegansk. (Innehåller inga allergener)