Såsfantasterna Pam och James startade sitt företag i hemmet och har förstört såväl hårfönar som stavmixers i sin strävan efter den perfekta såsen. Hemma-kokandet är ett minne blott och efter sex år har de utökat sitt sortiment till hela 17 såser och vunnit ett trettiotal utmärkelser på Great Taste Awards, vad som ibland kallas för matvärldens Oscarsgala. Sauce Shops ledord är kort och tydligt; Naturligt är bäst – utan tillsatser såklart. Det nya EU-direktivet som innebär ett förbud på tillsatsen E222 påverkar därför inte Sauce Shops sriracha.

I Sauce Shops srirachasortiment finner du fyra olika varianter: den röda görs på röd jalapeño och den gröna på grön jalapeño; Srirachamayonnäsen är en krämig blandning av deras mayonnäs gjord på ägg från frigående höns och den röda srirachan. Det senaste tillskottet är Honey Drizzle Sriracha som är en välbalanserad het chilisås med en touch av honung. De tre förstnämnda såserna är prisbelönta på Great Taste Awards.

Sriracha är en stark chilisås vars namn kommer från den thailändska orten Si Racha. Chilisåsen görs på chili, vinäger, vitlök, socker och salt och har idag blivit en stapelvara som förutom vårullar även används till burgare, pizza, såser, grytor m.m.

Den röda och gröna srirachan innehåller 255 gram och kostar ca 69-75:00. Sriracha-mayonnäsen innehåller 250 g och kostar 59-65 kr och Honey Sriracha Drizzle väger 150 ml och kostar 59-65 kr.