Stacky’s lanserar smartare mat gjord på svenska råvaror – helt växtbaserat och utan att imitera kött. Stacky’s finns i tre olika smaker: Hot and Spicy, Smokey BBQ och Stacky’s Original. Produkterna levereras direkt hem till brevlådan utan att behöva kylas. Stacky’s kan köpas via webbshoppen, antingen i 8-pack för 69 kronor eller i 50-pack för 449 kronor.


Stacky’s är smartare mat från Sverige, helt utan tillsatser, som inte försöker att imitera kött. Varumärket föddes ur en idé om att mat kan vara smartare utan att behöva vara dyr eller komplicerad.

– Fler och fler vill kunna äta mat som är hälsosam för både kropp och miljö. Men det har fokuserats alldeles för starkt på att försöka imitera kött. Bara kött kan vara kött och tyvärr innebär ofta imitationerna även ett högt pris och en mängd olika tillsatser. Stacky’s är smartare mat baserad på svenska råvaror, helt utan tillsatser och till ett bra pris, säger Stefan Olsson medgrundare och VD för AgentVegan som står bakom Stacky’s.

Stacky’s är en kvadratisk skiva gjord på kikärtsmjöl, matvete, svart böna, morot, gul lök, rapsolja och kryddpasta. Produkten kan hackas, strimlas, tärnas eller stekas som den är. På så sätt kan samma produkt användas i en mängd olika typer av matlagning. Eftersom produkten inte kräver någon kylning är den lätt att förvara till exempel på bilsemestern såväl som i skafferiet. I dagsläget finns produkten i tre olika smaker  Hot and Spicy, Smokey BBQ och Stacky’s Original. Stacky’s säljs via hemsidan i ett 8-pack för 69 kronor eller i 50-pack för 449 kronor. På sikt är planen att expandera varumärket med fler produkter och smaker.

– Vårt fokus har legat på att göra mat smartare såväl som godare. Vi kan leverera maten direkt hem i brevlådan och slipper därmed både krångel och onödiga utsläpp från kylfrakt. I och med att vår produkt går att tillaga på så många olika sätt är det dessutom enkelt att få till en bra variation på rätter, säger Stefan Olsson medgrundare och VD för AgentVegan.

Stacky’s säljs även på ett antal restauranger runtom i Sverige. Företag och restauranger kan i dagsläget köpa Stacky’s genom distributören Bondens Skafferi. Försäljning direkt till kund sker genom Stacky’s webbshop.