Svenskarna konsumerar allt mer lufttorkade charkuterier och salamis, produkter som traditionellt sett produceras utomlands. Samtidigt ökar medvetenheten hos konsumenterna och efterfrågan på svenskproducerat kött tilltar. Dessa två tendenser gjorde att Scan i våras lanserade ett premiumsortiment med lufttorkade charkuterier gjorda på svensk Rapsgris®. Efter en lyckad lansering breddar man nu sortimentet med ytterligare en premiumprodukt: Tryffelsalami med gotländsk tryffel.

Tryffelsalamin är gjord på svensk Rapsgris® vilket ger ett saftigt och smakrikt kött. Den gotländska tryffeln bidrar med en kraftig, nötig tryffelsmak. Tryffelsalamin är grovmald och utan späck för att förhöja både smak och konsistens. Tillsammans med Scans övriga lufttorkade sortiment tål tryffelsalamin att jämföras med dess italienska motsvarigheter, men kommer med alla de fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning. Detta gör att man nu kan njuta av lufttorkade charkuterier med gott samvete.

Scans svenska lufttorkade sortiment består nu av fyra produkter: Prosciutto Crudo, Coppa, Fänkålssalami och den nya Tryffelsalamin. Samtliga är gjorda av svensk Rapsgris® och har alla lagrats i minst sex veckor. Svensk Rapsgris® kommer från nio noggrant utvalda gårdar runt om i Sverige. Grisarna äter ett foder som innehåller närodlad raps, vilket bidrar med Omega 3. Rapsen gör att köttet blir extra saftigt, mört och smakrikt.

– Vi har fått en enormt fin respons på våra lufttorkade charkuterier och är såklart väldigt stolta över att kunna lansera ytterligare en svensk premiumprodukt. Vi märker att efterfrågan på svenskt kött ökar och att man blir mer och mer medveten och ställer högre krav på det köttet man äter. Att kunna möta dessa krav med produkter där vi kombinerar vår hantverksmässighet med de bästa råvarorna från Sverige känns helt i linje med hur vi vill jobba och lägga vårt fokus på i framtiden, säger Eva Tiedman, Kategorichef på HK Scan.