Susanne Holmström, vd på NetOnNet, Anders Torell, vd på Kronans Apotek, Charlotte Nordén, vd på Cellbes och Kristofer Tonström, vd på Clas Ohlson, har i dag valts in i Svensk Handels styrelse. Anders Svensson, vd på ICA Sverige, omvaldes till ordförande.

– Under mer än ett års tid har stora delar av handelns företag och anställda prövats hårt, både ekonomiskt och på andra sätt, till följd av pandemin och restriktionerna som den medfört. Men nu, i takt med att allt fler vaccineras, kan vi ana ett ljus i slutet av tunneln.

Hur samhället bortom covid-19 kommer att se ut är för tidigt att sia om, men då handeln har en central betydelse för ekonomin, jobben och städernas utveckling måste dessa frågor stå högt på agendan när det är dags för samhället att åter öppna upp, säger Anders Svensson, ordförande i Svensk Handel.

Susanne Holmström, vd på NetOnNet, är ett av de nya namnen i styrelsen.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att kliva in som styrelsemedlem i Svensk Handel och hoppas kunna bidra med min erfarenhet inom framförallt digital handel. Det är mycket som händer inom handeln just nu. För att verkligen ta de stora, gemensamma frågorna framåt är det viktigt att vi driver dem tillsammans, och det ser jag mycket fram emot att vara en del av.

NetOnNet är en e-handlare i grunden, vi har digitalt fokus och en omni-modell som är etablerad sedan många år. Hemelektronik är också ett av de områden där digitaliseringen har gått allra snabbast och med det som utgångspunkt hoppas och tror jag att vi har mycket att dela med oss av, säger Susanne Holmström.

Kicks vd Freddy Sobin valdes till förste vice ordförande och till andre vice ordförande valdes Björn Lindblad, vd på Mio.

Nya styrelsen på Svensk Handel:

Anders Svensson, ICA Sverige AB, ordförande
Freddy Sobin, Kicks Kosmetikkedjan AB, förste vice ordförande
Björn Lindblad, Mio AB, andre vice ordförande
Klas Balkow, Axfood AB
Kristofer Tonström, Clas Ohlson AB
Filip Ekvall, H&M Hennes & Mauritz Sverige AB
Liv Forhaug, Martin & Servera AB
Magdalena Gerger, Systembolaget AB
Patrik Hedelin, Footway Group AB
Lena Herder, IKEA Svenska Försäljnings AB
Charlotte Nordén, Cellbes AB
Fredrik Hägglund, ICA-handlarnas Förbund
Magnus Johansson, Coop Sverige AB
Susanne Holmström, NetOnNet AB
Anders Torell, Kronans Apotek AB
Claes Seldeby, Ahlsell Sverige AB
Elisabeth Tedestål, Vellingeblomman AB
Magnus Wassén, Wassén Livs AB

Därutöver är Karin Johansson, i egenskap av rollen som vd på Svensk Handel, ledamot i styrelsen.

Ayad Al Saffar, Ann Carlsson, Eric Lundberg och Lotta Lyrå lämnar styrelsen.