Nu lanserar Eriks ett nytt koncept med goda och moderna såser i en smart klämflaska av 100% återvunnen plast. Först ut är nyheterna Rostad Vitlök, Bearnaise Hickory och BBQ Chipotle samt en älskad klassiker, Eriks Bearnaise. Alla passar utmärkt till den stundande grillsäsongen men sätter även guldkant på måltiderna året runt. Produktnyheterna finns ute i butik nu.

De nya såserna har kända och omtyckta smaker som är tillagade med en twist på Eriks vis. Såserna gör det enkelt att snabbt få hop en måltid som gör alla runt bordet nöjda och glada – det är inte självklart att man hinner, eller ens kan, laga till en god sås själv. Nyheterna passar alla tillfällen och kan serveras till många olika maträtter, var för sig eller som en såsbuffé så att alla kan välja just sin favorit.

Flaskorna består av 100% återvunnen och återvinningsbar plast, vilket både klimatet och det marina livet vinner på. Den plast som används i Eriks® flaskor minskar CO2 utsläppet med ca 40% per år* och kommer primärt från programmet ”prevented ocean plastic”. Det är plast som plockas och återvinns från områden där det är hög risk att den annars skulle hamna i havet.

– Nyheterna är perfekta till den kommande grillsäsongen men finns självklart kvar året runt för att förgylla hela veckans måltider. Vi är stolta att kunna lansera såserna i en hållbar förpackning som, förutom att den är enkel och bekväm för konsumenten, även bidrar till vinster för både klimatet och det marina livet.

– Vi på Kavli tycker att det är viktigt att bidra till en cirkulär och hållbar förpackningsutveckling, säger Ulla Frendin Lindmark, Brand Manager Eriks såser.

Nyheterna finns bland kylda såser på ICA och Citygross. Rekommenderat konsumentpris är 29,90 kr.

Som en del av lanseringen av de nya såserna har Eriks tagit fram tre välsmakande och enkla recept à la Eriks där de goda nya såserna blir perfekta sällskap till vardagsmåltiderna och till sommarens alla ljumma grillkvällar.

Eriks® Bearnaise Hickory 240 ml
Eriks® Bearnaise Hickory har en rökig, kryddig
smak med karaktär av hickory.
Eriks® Rostad Vitlök 240 ml
Eriks® Rostad Vitlök har en fräsch och mild smak
av rostad vitlök med inslag av örter och citron.
Eriks® BBQ Chipotle 240 ml
Eriks® BBQ Chipotle har en fruktig, rökig och het smak
av chipotle och tomat. Dessutom är den vegansk.
Eriks® Bearnaise 400 ml
Eriks® flaggskepp Bearnaise kommer att få en ny storförpackning. Samma goda bearnaise som finns i 230 ml
burkar kommer nu att finnas i storpack i en 400 ml flaska.

Rekommenderat konsumentpris 38,90 kr