Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av ett gammaldags grötbröd där man bakade på den överblivna gröten från frukosten för att inte kasta någon mat. Pågens nya Grötbröd är bakat på bland annat skållad fullkornshavre vilket innebär att havren ångats för att ge en gröt. Havreskållning och surdeg gör brödet extra saftigt och smakrikt. Rostad havre och solrosfrön bidrar med en härlig nötig rondör samtidigt som de ger textur och tuggmotstånd.

– Att äta gröt till frukost är en gammal tradition, och gröt har fått ett uppsving kopplat till hälsotrenden då vi är allt mer måna om vad vi stoppar i oss. Många av oss tycker det är gott och mättande med gröt, men i den lite stressade vardagen väljer många ändå bort det på grund av tidsbrist, säger Patric Bichot, Produktchef på Pågen.

Nu vill Pågen göra det enkelt för konsumenterna att få i sig en nyttig och mättande frukost som är lite mer praktisk än gröt. Arbetet med att ta fram ett grötbröd ser man som ett sätt att skapa en bro mellan gröt, hälsa och bröd, och det nya grötbrödet levererar på alla parametrar.

– Det har varit viktigt för oss att det nya grötbrödet ger ordentlig mättnad och näring. 2 skivor av grötbrödet ger till exempel lika mycket fiber som en portion havregrynsgröt. Grötbröd är ett nyttigt och mättande bröd utan konstighete,r som är en perfekt start på dagen, säger Patric Bichot, Produktchef på Pågen.

Brödet är ett nyttigt och prisvärt bröd med rund smak som tilltalar hela familjen. Som alla Pågens bröd bakas det utan konserveringsmedel. Brödet finns i butik från vecka 38 och väger 780 g.