Nya Läkerol Dents Pink Grapefruit har en fräsch, distinkt smak av grapefrukt med en hint av söt fläder för en välbalanserad och uppfriskande smakkombination. Pastillerna innehåller xylitol och bjuder både på god smak och goda egenskaper.

År 2019 har varit ett händelserikt år för Läkerol, och inte minst för Läkerol Dents som bytt namn från DentaFresh till Dents, uppdaterat designen på förpackningen och nu lanserar en ny fruktig smak. Även pastillerna får sig ett litet lyft och nytt för Dents är att färgen på pastillen följer smaken. Färgen är helt naturlig, och den mjuka tuggpastillen har denna gång en ljust rosa färg för att ytterligare förmedla smaken av frisk grapefrukt.

Vi ser att syrligare smaker är en tydlig trend, och det känns därför väldigt roligt att nu komma med denna fräscha smak. Läkerol Dents är en unik produkt som har både texturen, smaken och funktionaliteten i en och samma diskreta pastill, säger Fia Rasmusson, Product Manager på Cloetta.

Ny design och nytt namn till trots så är konceptet oförändrat. Läkerol Dents är funktionella, uppfräschande pastiller som hjälper till att hålla tänderna starka. Liksom föregående lanseringar innehåller Läkerol Dents Pink Grapefruit en hög halt xylitol, vilket bidrar till att stärka tändernas emalj och neutralisera den syraattack som startar på tänderna varje gång du äter eller dricker.

De goda egenskaperna hos xylitol gör att Svenska Tandläkarförbundet stöder användningen av xylitol som huvudsakligt sötningsmedel i pastiller och Läkerol är stolta över att ha Svenska Tandläkarförbundets logotyp på askarna. Ta två pastiller efter varje måltid för en god munhälsa och starkare tänder. Pastillerna är dessutom sockerfria.

En ask innehåller 36 gram och från vecka 38 kan du hitta Läkerol Dents Pink Grapefruit i dagligvaruhandeln.