Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar Scan ”Våra bästa köttbullar”. Smaken är i fokus och med sin textur och höga kötthalt (98%) har målsättningen varit att skapa en känsla av hemlagat. Svensk nötbringa och sidfläsk, schalottenlök och rödvin är hemligheten bakom Scans nya premiumköttbulle.

Genom noggranna tillagningsprocesser och smakprovningar har köttbullarna fått sin textur och smakbalans. För att uppnå absolut finaste kvalitet valdes rena styckningsdetaljer ut och den slutgiltiga kombinationen landade i den lite magrare nötbringan blandat med det lite fetare sidfläsket. Till det har vi tillsatt schalottenlök och rödvin för att ge en rund och fyllig smak. Till skillnad mot många andra köttbullar i färdigmatssortimentet har Scans ”Våra bästa köttbullar” tillagats på traditionellt stekbord, vilket ger en finare smak och en känsla av hemlagat.

Mathias Emilsson Head Chef, Sommelier och gastronomiskt ansvarig HKSCAN

– Våra finaste köttbullar är en hyllning till den goda smaken. Mitt tips är att steka köttbullarna gyllene i en klick smör för att ytterligare framhäva smak, textur och utseende. Mathantverk på några minuter är vardagslyx, säger Mathias Emilsson, Head Chef, Sommelier & Gastronomiskt ansvarig för HKScan Sverige.  

Med de nylanserade ”Våra bästa köttbullar” vill Scan stärka köttbullen som en av våra vardagsfavoriter och svensk matkultur. Produktnyheten vänder sig framför allt till den medvetna konsumenten som sätter svensk råvara och smak i första hand.