Efter burgaren ”Burträsk” i våras, gör nu Bastard Burgers och Västerbottensost en ny smak med hamburgaren ”From the North”. Med smaker från norr och den unika smaken av Västerbottensost spås denna burgare bli en ny favorit bland konsumenterna.

– Bastard Burgers är otroligt duktiga på smak så det känns väldigt roligt att de väljer just Västerbottensost med sin unika smak, för att ge karaktär åt den nya norrländska burgaren. Råvaror från Norrland är något av det finaste vi har i både kvalitet och smak och det är något som både Västerbottensost och Bastard Burgers värnar om, säger Lina Jonsson, Produktchef för Västerbottensost.

Läs också: Norrmejerier lanserar ny strategi

Smakerna har som namnet avslöjar anknytningar från Norrland och består av nymalt nötkött, majonnäs med smak av kantareller och Västerbottensost, rökt sidfläsk, krispig sallad, hyvlade polkabetor och morötter samt picklad rödlök.

 Tidsbegränsad på menyn

Burgaren är tidsbegränsad och serveras endast under september månad.

– ”Burträsk” som var vår signaturburgare med västerbottensost i maj fick ett grymt bra mottagande, och redan där föddes tankar på nästa burgare. För oss är upplevelsen av burgaren viktig och vi eftersträvar mycket smak. Det gör Västerbottensost till ett enkelt val för en säker smakupplevelse, säger Kim Markström, Marknadschef Bastard Burgers

Västerbottensost som färdigskivad

Sedan i maj säljs Västerbottensost även som färdigskivad ost. Västerbottensost® lanseras i en smidig och återförslutningsbar förpackning om 120g för konsument och i 500g mot restaurang, och återfinns hos större ICA och COOP butiker samt hos landets restauranggrossister.

– Skivad Västerbottensost har mottagits mycket bra av våra konsumenter i butik. Den är perfekt för mindre hushåll eller för dem som vill unna sig en extra god kvällsmacka eller en härlig helgfrukost, eller varför inte toppa höstens burgare som Bastard Burgers har gjort? säger Lina Jonsson.