– Det är alltid lika inspirerande att komma ut och träffa Samhalls medarbetare, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark när hon besöker Grönsakshallen Sorunda under måndag eftermiddag.

Grönsakshallen Sorunda levererar frukt och grönt till några av Sveriges finaste restauranger och kräsnaste krögare. Det är ett företag som har svarta siffror, en ljus framtid och en fantastisk mångfald som varje dag ser till att leverera frukt och grönt av högsta kvalitet.

Läs också: Grönsakshallen Sorunda är Årets arbetsgivare

Och för att det ska lyckas har drygt 300 personer som jobbar i lokalerna, och cirka 80 av dem kommer från Samhall.

– Sedan har också vi anställt flera av dem som kommit hit via Samhall för att det fungerar så bra, säger Christer Läckgren som är vd på Grönsakshallen Sorunda.

Under besöket får Eva Nordmark både höra om företagets verksamhet och prata med flera medarbetare från Samhall. Med en verksamhet som har så många olika arbetsuppgifter finns det också möjlighet att matcha en stor variation av talanger och förmågor, och det märks att de som jobbar här är både stolta och glada över sitt arbete.

Läs också: Grönsakshallen Sorunda vinner – Visa vägen-priset

Alla har också samma arbetskläder och alla blir bjudna på frukost varje dag. Det skapar en fantastisk sammanhållning och mångfald, vilket också gav Grönsakshallen Sorunda priset Årets arbetsgivare på Visa vägen-galan för ett par veckor sedan.

Hon berättar att hon under flera år sommarjobbat på ett grönsakslager hemma i Luleå, och därför uppskattar besöket hur flera aspekter. Därför blir också mötet med Samhalls medarbetare i deras arbete extra intressant, och Eva Nordmark frågar och ber dem visa vad de gör.

Samhall har 4635 kunder fördelade på 600 orter runt om i Sverige, där 25 000 medarbetare levererar olika efterfrågade tjänster. Arbetsmarknadsministern är den som ansvarar för Samhall och dess verksamhet, och är väl insatt i företaget.

– Vi ska ha en arbetsmarknadspolitik som funkar för alla, skriver Eva Nordmark senare på Twitter när hon berättar om arbetsplatsbesöket.

Läs också: Grönsakshallen Sorunda tog igår emot sitt pris