Grönsaksgrossisten Ewerman har rekryterat livsmedelsprofilen Magnus Nilsson till ny vd. Han har tidigare haft ledande befattningar på flera stora livsmedelsföretag. Ewerman är en av Sveriges största importörer och distributörer av frukt och grönt och en del av tillväxtkoncernen Greenfood.

Magnus Nilsson har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och dagligvaruhandeln. Han har arbetat i ledande befattningar i alla delar av värdekedjan, både hos återförsäljare, hos grossist och odlare. Han har bland annat varit kategorichef på Coop samt vd på livsmedelskonsulterna Inquality.

– Magnus Nilsson har de egenskaper och den erfarenhet som krävs för att leda och utveckla Ewermans erbjudande framöver och samtidigt säkerställa att våra kunder är nöjda. Vi befinner oss i en spännande expansiv fas och behöver en visionär ledare som kan förmedla sin passion och sitt engagemang, säger Ted Stenshed, styrelseordförande i Ewerman.

Ewerman är en del av tillväxtkoncernen Greenfood, en av Nordens ledande företag inom hälsosam mat. Koncernen har 1300 anställda och är verksam i Norden, Frankrike, Holland, Spanien och Tyskland. Greenfood har expanderat kraftigt de senaste åren och ökat sin omsättning med 24 procent, från 3,8 miljarder SEK 2016 till 4,7 miljarder SEK 2018.

– Greenfoods erbjudande inom hälsosam convenience-mat ligger helt rätt i tiden eftersom konsumenter i allt större utsträckning vill äta nyttigt samtidigt som de har mindre tid till matlagning. För Ewerman gäller det att försätta vara kvalitets- och kundfokuserade och att i sällskap med våra samarbetspartners bidra till en ökad lönsamhet och tillväxt både i butiks- och HoReCa segmentet, säger Magnus Nilsson, ny vd på Ewerman.